Bevetésre siettek a rendőrök a 8. kerületben, szólt a sziréna, szikrázott a kékvillogó, az Opellel autózó férfi mégsem vette őket észre.

Tempósan jött a rendőrautó

Egy fiatalember igyekezett Opel Astra kombival kedd délután a 8. kerületi Elnök utcán a Diószegi Sámuel utca felé. Az Orczy úthoz érve szabad jelzést mutatott a jelzőlámpa, így behajtott a kereszteződésbe, ám ekkor észlelte, hogy jobbról, a Vajda Péter utca irányából tempósan érkezik egy jármű, méghozzá a villamossíneken. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszínelnek a rendőrök a rendőrautónál

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Oldalára borult a kékvillogós autó

Azonnal a fékbe taposott, de sajnos már késő volt. Mint kiderült, az Orczy úton egy megkülönböztető hang- és fényjelzést használó Suzuki Vitara rendőrségi autó haladt a Nagyvárad tér felé, így az Opel ennek a bal oldalába csapódott, amitől a rendőrautó a jobb oldalára borult, az Astra pedig a villamossíneken állt meg keresztben.

Ez az Opel volt a tettes

Nagy becsapódás

A becsapódás erejét mutatja, hogy az Opel első rendszámtáblája a műanyag tartójával együtt szinte beleolvadt a Vitara bal első ajtajába.

Mentők segítettek

Az Elnök utcán az Astra mögött egy kisteherautó érkezett, emögött pedig egy szirénázó mentő, ők azonnal megálltak, és a kisteherautó vezetője, valamint a mentőautó személyzete visszaborította a kerekeire a rendőrautót, így tudott végül a két rendőr kiszállni belőle.

Több mentőautó érkezett

Kirobbantak a légzsákok

Szerencsére a légzsákok mindkét autóban működésbe léptek, így bár több mentőegység is érkezett a helyszínre, végül a helyszíni vizsgálatokat követkően senkit sem kellett kórházba szállítani.

Sokáig és alaposan helyszíneltek

Pótlóbuszok járnak

A 2M és a 24-es villamosok helyett jelenleg is pótlóbuszok közlekednek a Nagyvárad tér és a Magdolna utca között. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK