Veresegyház és Őrbottyán közötti úton történt a baleset. A palákat szállító autó rakományát tartó rögzítés elszakadt, a rakomány pedig az útra zúdult. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Satufék

Az eset múlt vasárnap, reggel 9 óra körül történt, a Veresegyház és Őrbottyán közötti útszakaszon. Itt közlekedett a felvétel készítője, aki a bpautosok.hu oldalnak elmondta, hogy az előtte haladó jármű egyik pillanatról a másikra satuféket nyomott, neki pedig éppenhogy sikerült időben reagálnia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Követési távolság

Csupán a követési távolság mentette meg az autómat, és a videón is látszik, hogy 90 kilométer/órás sebességről satufékkel éppen megálltam a pala előtt – mondta a BMW vezetője.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Menetszél és rakomány

A felvételen jól látszik, hogy egy darabig minden rendben van, aztán a fedélzeti kamerával felszerelt autót előtt haladó autó tetejéről a menetszél hirtelen feltépi a rakományt és a palák szanaszét szóródnak az úton.

Telibe kapta volna

A videó kiválóan bemutatja a megfelelő követési távolság fontosságát. Ha a BMW vezetője gyorsabban halad és kisebb a távolság a két autó között, akkor a lerepülő palák pont telibe kapják a BMW-t.

Korrekt volt

A felvétel készítője hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem az a célja, hogy a másik sofőrt hibáztassa, sőt beszámolt arról, hogy teljesen korrekt volt, a történtek után egyből megkérdezte tőle, hogy minden rendben van-e, nem sérült-e meg.

Rossz megítélés

„BMW-s paraszt létemre nem esett le a gyűrű az ujjamról, hogy segítsek a keletkezett veszélyt elhárítani, legalább egy kicsit a márka rossz megítélését ellensúlyoztam – tette hozzá a videót megosztó vezető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a balesetről készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból