Szárépítészek tervezik Zugló új városközpontját. Csaknem 8000 négyzetméter nagyságú új szakrendelő, 5600 négyzetméteres piac, valamint 5300 négyzetméternyi városháza, ezen kívül mélygarázs, közösségi tér és rengeteg zöldfelület lesz az új városközpontjában. Az építkezés már jövőre megkezdődhet, a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítette a projektet, 

Zugló megújul

Megújul Zugló városközpontja; a Bosnyák tér és a Rákos-patak közötti, csaknem hét hektáros területet a sztárépítésziroda, Zaha Hadid Architects tervei alapján. Az építkezés 2022 elején kezdődik és várhatóan 2029-ig tart – közölte az ingatlanfejlesztő vállalat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszépül a Bosnyák téri piac

A fejlesztés szakaszosan történik, az első ütemben megújul a Bosnyák téri piac, amely fölé Polgármesteri hivatal és egy kerületi rendelőintézet épül. Az első ütemben tervezett fejlesztések a becslések szerint 5-6 milliárd forintot tesznek ki, a teljes beruházás összege 250 milliárd forint lesz.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Így néz ki majd Újzugló egy része

Lakások és irodák

Az új városközpontban egyaránt megtalálhatóak lesznek a lakó-, az iroda-, a kereskedelmi- és szabadidős funkciók. A Bayer Construct csoporthoz tartozó Bayer Property fejlesztése hat ütemben fog megvalósulni, sztárépítésziroda tervei alapján.

Ilyen lesz az egyik belső tér

Nemzetközi csapat

Nemzetközi tervpályázaton választották ki a Zaha Hadid Architects építészeti és tervezőirodát, amelynek a nevéhez több mint 70 lezárt projekt fűzödik, köztük a londoni olimpiára épült Aquatics Center, a Guangzhou, a MAXXI Művészeti Múzeum Rómában, a BMW Központi épülete Lipcsében, az Oxfordi Egyetem Investcorp épülete és a milánói CityLife városnegyed. A Zugló Városközpont a tervező iroda első magyarországi projektje – írja a magyarépítők.hu

Teljesen átalakul a kerület

Játszóterek, parkok

A Csömöri út mentén irodaépületek, a Bosnyák utca felőli részen pedig lakóházak épülnének, de lesznek játszóterek, parkok, sétányok, közösségi- és rendezvényterek is. A kerület harmadik legnagyobb zöldfelületét hozzák létre ezen a területen.

Kormányzati pénz és hitel

Az új városközpont pénzügyi megvalósításával kapcsolatban Horváth Csaba azt mondta, ingatlanok eladásából, és az Egészséges Budapest Program 1,2 milliárdos kormányzati ígérvényéből, valamint hitelből finanszírozzák. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: Zugló új városközpont látványtervei – Forrás: Bayer Property