A művészet templomai sorozat legújabb premierje az Uránia Filmszínházban kerül vetítésre. Görög Ibolya protokollszakértővel a Spirit Színházban találkozhatunk, Keleti Éva fotográfus születésnapi tárlatát az Eötvös10-ben láthatjuk. Az Akvárium Klubban The Dead South ad koncertet.

Botticelli és a Mediciek az Urániában

A művészet templomai sorozat legújabb premierfilmje „a szépség feltalálójának” is nevezett Sandro Botticelli (1445–1510) életén, küzdelmein és sikerein, valamint a legismertebb reneszánsz művészetpártolóval és patrónussal, Lorenzo „Il Magnifico” Medicivel való kapcsolatán keresztül mutatja be Firenze virágzó korszakát.

Díszbemutató

A film díszbemutatója november 18-án 18:30-kor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol felvezető előadást tart Bodor Kata művészettörténész, a Szépművészeti Múzeum kurátora.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Elegancia kívül-belül – Az elegancia nem pénzkérdés. Belülről fakad.

Görög Ibolya a Spirit Színházban

Görög Ibolya protokollszakértő, író, előadó. „Mindennapi maceráink” című előadásainak központjában a hétköznapi helyzetek és a családi események viselkedési szabályai állnak, legyen szó akár az öltözködésről, a tegezés-magázás kérdéskörének problematikájáról, a testbeszédről, vagy az éppen most aktuális járvány-protokollról. Elegancia kívül-belül – Az elegancia nem pénzkérdés. Belülről fakad.

Születésnapi tárlat

Kép forrása: Facebook/eotvos10

Keleti Éva 90! kiállítás az Eötvös10-ben

A Kossuth- és Balázs Béla-díjas, Prima Primissima Díjas, Terézvárosért díjjal kitüntetett kiváló művész, fotográfus Keleti Éva ikonikus és új képeinek kiállítása november 12. és december 31. között díjtalanul megtekinthető minden nap 10.00 és 18.00 óra között az I. emeleti galériában.

Az emeleti galériában

Elismert művészek portréi

Keleti Éva az 50-es évektől fotózta a hazai színházi, zenei és irodalmi élet, valamint a táncos szakma színe-javát, de a hétköznapok emberéről is számos legendás portrét készített. Szociofotói is emlékezetesek – minden képe mélyen emberi történetet mesél. A fotográfus hat évtizednyi életművel a háta mögött, harminc évnyi kihagyás után 2018-ban kezdett újra aktívan fényképezni. Egykori kedves modelljei közül sokakat felkeresett: Törőcsik Marit, Orosz Adélt és folytathatnánk a sort, de számos ismert művész ekkor állt először – immár digitális – kamerája elé. A képeket a 90 éves Keleti Éva maga válogatta az Eötvös10 galériájában megrendezésre kerülő születésnapi tárlatra.

The Dead South koncert az Akvárium Klubban 

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja csütörtökön este The Dead South. Helyszín az Akvárium Klub, Hall. 

A New Beat és a Dürer kert szervezésében

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook.com/UraniaBudapest