A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 43 éves nővel szemben, aki 2020 áprilisában egy 6. kerületi lakásban különös kegyetlenséggel végzett alkalmi ismerősével, egy 64 éves férfival. A vádlott ezután magához vett pár értéket, a bejárati ajtó előtti biztonsági rács miatt azonban még órákig nem tudott kijutni a lakásból.

2020-ban történt

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a nő 2020 februárjában szabadult egy másik büntetőügyben elrendelt letartóztatásból, amelyet követően hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. A nő 2020. április 16-án, délelőtt, a 6. kerületben, a Nyugati téri felüljáró alatt kéregetett az ott parkoló autósoktól, amikor a gépkocsik között elsétált az ügy sértettje, akit a vádlott leszólított, és beszélgetni kezdtek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Italozni kezdtek

A később áldozat a beszélgetés során meghívta magához a nőt a 6. kerületi lakásába. Miután a nő elfogadta a meghívást, együtt sétáltak tovább a 72-es számú trolibusz Podmaniczky utcai megállójához. A járművel a Bajza utcai megállóig utaztak, ahol leszálltak, majd a sértett lakásához mentek, ahol ezután italoztak és beszélgettek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Hoppon maradt tolvajok: ellopták ezt az autót, hogy eladják, de aztán a vevőjük fizetés nélkül távozott

Együtt utaztak:

Megtámadta

Ilyen előzmények után, pontosabban azonban nem ismert körülmények között a nő a lakásban a sértettre támadt, és ennek során a férfit egy zsebkéssel testszerte számos alkalommal megszúrta, illetve megvágta. A sértett a karjait maga elé tartva próbált védekezni, az aktív támadás következtében azonban végül összeesett, és az elszenvedett sérülések okán rövid időn belül életét vesztette.

Értékek után kutatott

Az elkövető ezt követőn a lakásban értékek után kutatott, majd pár tízezer forint értékben különböző tárgyakat gyűjtött össze – egyebek mellett fúrókészletet, távcsövet, mobiltelefont, csomagolt kávét – amiket két műanyag szatyorba pakolt. A vádlott ezután megpróbált kijutni a lakásból, azonban a bejárati ajtó előtt lévő biztonsági rácsot nem tudta kinyitni, ezért segítségért kiabált. A nő végül csak órákkal később jutott ki a lakásból.

Hamar elfogták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói az egyik szomszéd későbbi bejelentését követően, mintegy fél napon belül elfogták a tettest, és vele szemben lefolytatták a nyomozást.

Különös kegyetlenség

A Fővárosi Főügyészség a 43 éves nővel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, valamint annak megállapítását, hogy a nő feltételes szabadságra nem bocsátható, számolt be róla közleményében az ügyészség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció