Ha úgy döntesz, hogy otthon te festesz, első körben általában a színek és a felhasználandó festék kiválasztására helyezed a legnagyobb hangsúlyt. Ezzel semmi gond nincs, ám érdemes figyelned a munkádat nagymértékben megkönnyíteni képes egyéb anyagokra is.

Ezek egyike a maszkolószalag. Ezzel a nagyon okos kellékanyaggal elkerülheted, hogy a festék túlfolyjon és összekenje azokat az elemeket, amelyeket eredetileg ki akartál hagyni a „festékáldásból”. Nagyon sok extra takarítási munkát is megspórolhatsz hát a maszkolószalag alkalmazásával.

Maszkolószalag a minőségi és szép munkához

A cadmas.hu-n jó minőségű maszkolószalagokat találsz, amelyekkel ideális a munka. Ráadásul a maszkolószalag használatával az eredmény is minden esetben precíz és professzionális lesz majd. Amikor ugyanis a falak festésének nekikezdesz, minden esetben érdemes védened az ajtófélfákat, ablakkereteket és a villanykapcsolókat, ha az utóbbiakat nem tudod le- és felszerelni. Hidd el, sokkal egyszerűbb ez a kis előkészítő tevékenység, mert ha festés közben törölgeted az anyagot a kihagyni szánt, ám összekent felületekről, az lelassítja a munkát és mindig kizökkent a jó tempóból.

Az általános célokra ajánlott papír maszkolószalagok kézzel téphetők, megfelelően ragadnak. Ezekre is jól tapad a festék, ideálisan alakíthatók, illetve ráhelyezhetők a védendő felületre, és a visszaszedéskor sem sértik fel a felületeket.

Megfelelő szalag és jól előkészített felületek

Ha magát a falfelületet kell maszkolni, azaz eltakarni vagy kitakarni, mert egymás mellett eltérő árnyalatokkal akarsz dekorálni, akkor sincs semmi vész. A cadmas.hu oldalán megvásárolható maszkolószalagok közül ki tudod választani a számodra legmegfelelőbb méretű és kivitelű terméket. A frissen festett falfelületek azonban nagyon érzékenyek lehetnek, ezért nagyon lényeges, hogy csak a kifejezetten ehhez a munkához ajánlott szalagok közül válassz minden esetben, tehát azt, ami nem tapad túl erősen. Ezzel garantálhatod, hogy a leszedésnél nem sérül majd a friss festés. Nagyon fontos, hogy a maszkolandó terület ne legyen poros és zsíros, csak ide tapad majd jól a maszkolószalag. Emellett még száraznak is kell lennie.

Szeretjük a légüres tereket

Nagyon lényeges, hogy precíz és pontos legyen a maszkolószalag felhelyezése, azaz ne maradjanak légüres terek a szalag és a felület között. Ezzel tudod elérni, hogy a festék ott maradjon, ahova azt te szántad, és ne folyjon be a szalag alá. A maszkolószalag leszedését is precízen és a szakemberek ajánlása szerint még a teljes száradás előtt végezd, mikor a festék érintésre már nem színez. Ezzel elkerülhető a betöredezése. 45 és 90 fok közötti szögben tartsd a szalagot a lehúzáskor. Ha nem vagy magadban teljesen biztos, érdemes próbafestést végezned. Ha begyakoroltad a fogásokat, biztos tökéletes lesz majd a kivitelezés.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!