Volt olyan utas is, akinek amputálni kellett a lábát, hogy keringése helyreálljon. Ő még napokkal később is élet-halál közt lebeg. Vannak, akikre még további műtétek várnak, mások otthonukban gyógyulnak.

Nem a sérülések a legfájóbbak

„Nem is a fájdalom az első szempont. Vannak fájásaim, hétfőn kerül majd egy nagy műtétre sor, várni kell a protézishez. Inkább a lelki fájdalom az, ami gyötrő” – nyilatkozta a Tények Plusz szombat esti adásában az az idős asszony, aki a szlovákiai buszbalesetben sérült meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rettenetes tragédia

Mint korábban hírt adtunk róla, egy magyar busz hétfő délelőtt egy kamionnal ütközött össze a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg. Őket szlovákiai kórházakban ápolták közvetlenül a történteket követően.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csak ruhája alapján ismerte fel férjét

Várfalviné Szócsin Edit utastársaihoz hasonlóan egy kellemes utazásra indult férjével, amikor a sors átírta a forgatókönyvet és egy kamionba ütköztek. „Nehezen találtam meg a férjem, mert a busz elejére csúszott, és vérző arccal csak a ruházata alapján ismertem föl”

Telefonon beszélnek

„És amikor megtaláltam, hát ő még egy kicsit zavart volt, beszélni nem tudott, hogy milyen jó, hogy él” – idézte fel a drámai perceket. Az asszonyt jelenleg a miskolci kórházban ápolják hétfőn egy komoly műtét vár rá, ugyanis a karja a balesetben megsérült, férjével jelenleg csak telefonon tudja tartani a kapcsolatot, de szerencsére az ő állapota is stabil.

Óriási ajándékot kapott a sorstól

„Kaptunk a sorstól egy új életet, egy új lehetőséget, amivel úgy kell élnünk, hogy ez óriási ajándék a számunkra, és végtelenül sajnálom azokat az utastársakat, akik súlyos betegek élet-halál között vannak, vagy nem tudni még a sorsukat, hogy mi lesz” – vélekedett Edit.

Aludt, de felriadt

Arról is beszámolt, hogy élete örökre megváltozott nemcsak amiatt, mert már tudja, hogy tényleg minden perc értékes, hanem a traumatikus emlékek miatt is. noha az ütközés pillanatában aludt, de az igazi rémálom csak ezt követően vette kezdetét.

Erre ébredt fel

„Borzasztó sikolyokra ébredtem, és akkor már csak ennyi gondolat, hogy kapaszkodni, és… eljött a vég, nincs tovább, és abban a pillanatban megjelentek a szeretteim, félkörben álltak előttem. Talán el is tudnám mondani, hogy milyen ruhában. És ez a kép még nem jött vissza soha, csak akkor. És ma reggel újra feltört és most nagyon nehéz” – mesélte elcsukló hangon.

Reméli, hogy találkozhat barátaival

Néhányukra még műtét vár, ahogyan Editre is, többen otthon lábadoznak, másokért pedig imádkoznak, hogy kikerüljenek a halál torkából és tovább élhessenek. „Reménykedem, hogy fogunk együtt találkozni, és majd a Nyugdíjas Klubban még egy kicsit kibeszéljük ezeket a dolgokat, és az élet megy tovább, kicsit másabb minőséggel” – fogalmazott Edit.

Nem bíztatták semmi jóval

A csatorna tudott beszélni az egyik legsúlyosabb sérült lányával is. Nóra édesanyjának térdtől lefelé amputálni kellett a lábát és gégemetszést hajtottak rajta végre. Orvosai azt mondták, így talán megindul a keringése, de erre is várni kell 24 órát. Nem bíztattak semmi jóval… azt mondták, hogy ne reménykedjek – tette hozzá.

Talán életük végéig kísérni fogja őket a baleset

Nóra több túlélővel is tudott beszélni. Én azt gondolom, a lelki sebek mindenkiben megmaradnak. Hiszen egy ilyen tragédiát senkinek nem könnyű feldolgozni, a túlélőkben akár életük végéig is dolgozhat a baleset okozta sokk, az elhunytak hozzátartozóinak pedig még ennél is nagyobb fájdalmakat kell átélniük – magyarázta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünket a szlovák tűzoltóság készítette, forrás: Facebook.)