Meleg szavakkal búcsúzott el az énekesnőtől Budapest első embere. A politikus azt hangoztatta, Lang Györgyi demokrata volt, aki mindig felvállalta véleményét, nem törődve a következményekkel.

Humor, derű, irónia

Lang Györgyinek Falusi Mariannal együtt fontos szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás egyszerre felszabadító és sok új terhet hozó időszaka derűvel, humorral, iróniával telt meg – írta szombat este Facebook-oldalán Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Álmában érte a halál

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, hosszú, méltósággal viselt betegsége után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi. Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult. Falusi Mariann naponta látogatta, sokat segített zenésztársának és barátnőjének.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Évek óta kerekesszékben élt

A főpolgármester szerint miközben a közönség felé jókedvet sugárzott, az élet nem volt hozzá kegyes. Az egykor a színpadon lelkesen táncoló énekesnő hosszú évek óta kerekesszékben élt, tavaly pedig súlyos stroke tette még nehezebbé mindennapjait.

Megmaradt szabad embernek

Ám ő mozgásában és beszédében korlátozva is dolgozott és megőrizte érdeklődését a világ és Magyarország dolgai iránt. A városvezető azt hangoztatta, Lang Györgyi demokrata volt, aki véleményét mindig felvállalta, nem törődve semmilyen következménnyel. Fájdalmas állapotában is megmaradt szabad embernek.

Mindannyiunknak hiányozni fog

„Megpróbáltatásai ma véget értek. Karcos, szókimondó bölcsessége, sokoldalú tehetsége mindannyiunknak hiányozni fog. Együttérzek szeretteivel, rajongóival és csodálatos barátjával, Falusi Mariannal. Nyugodjék békében!” – zárta sorait Karácsony Gergely.

Döbbenetes interjú

„Sziasztok! Lang Györgyi vagyok, sztrókos” – a hvg.hu 2021-es beszámolója szerint így köszönt be rádióműsorában a történteket követően. „Az történt velem, hogy felébredtem reggel és úgy éreztem, hogy nem tudok se beszélni, se mozogni”.

Egyik nap tudott integetni, a másik nap már nem

„Szerencsére nálam volt a telefonom és mindenkit felhívtam. (…) Képzeljétek el, az volt a furcsa, hogy tudtam a jobb kezemmel integetni, amikor felébredtem, de legközelebb már nem tudtam” – idézte fel.

Ugyanott feküdt, ahol Kulka János

Falusi Mariann hozzátette, hogy Lang Györgyi a telefonhívásokkal rögtön két mentőt és 5-6 barátot riasztott egyszerre. Az énekest az Amerikai úton, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetben kezelték egy hónapon keresztül, és elmondása szerint ugyanabban a szobában feküdt, ahol korábban az ugyancsak sztrókkal kezelt Kulka János.

Ez volt utolsó nyilvános szerepléseinek egyike

Egy hónappal ezelőtt Kun Zsuzsának adta alighanem utolsó interjúját. Ekkor már beszédén is érződött betegsége, nagyon nehezére esett megformálni a mondatokat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: ATV.)