A 19 éves Bánhegyi Zsolt egy éve ilyenkor már túl volt az írásbeli érettségin, és izgatottan készült a hétvégi mérkőzésre az NB II-es Szolnok futballcsapatának cserekapusaként. Ekkor azonban nem várt fordulat következett: a fiatalember kórházba került és azóta is nap mint nap küzd az életben maradásért.

Egy éve kezdődött

„Pontosan 52 hete kezdődött minden. A most 19 éves Öcsém egy éve ilyenkor már írásban leérettségizett, hétvégén még bevetésre készen állt az NB II-es Szolnok cserekapusaként. Mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen. Balmazújvároson, Mezőkövesden és Szolnokon is alázatosan, elhivatottan és mindent a focinak alárendelve készült a hétvégi mérkőzésekre” – kezdődik az a Facebook-bejegyzés, amit Zsolt testvére írt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindennapos küzdelem

52 hete azonban minden megváltozott Egy izomsérülésnek gondolt sportsérülés Bánhegyi Zsolt életét megváltoztatta. Ewing-sarcomát diagnosztizáltak. Az, hogy az érettségi befejezése elmaradt 2022-ben, és az, hogy abbahagyta a focit, eltörpül a mindennapos küzdelem mellett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Karácsony előtt jött a második sokk

„Jó kezekbe került Budapesten, azonnal elkezdték a kezelését. Kemoterápia, korábban csak hallottunk róla. Sajnos át is éltük! Fél éven keresztül kezelték. Az első három hónap végén pozitív változások történtek. A daganat összébb húzódott, az áttét csökkent. A következő kezelések végére vártuk a további javulást, de karácsony előtt jött a második sokk. Nőtt a daganat, nőtt az áttét. Jött a folyamatos láz és egy még nehezebb időszak” – folytatódott a poszt.

Nem bízik a kemoterápiában

„Következett a gyógyszeres kezelés. Szemmel láthatóan javult a közérzete. Bíztunk benne, hogy ezzel párhuzamosan javulnak az eredmények. Húsvét előtt jött az újabb sokk! Tovább nőtt a daganat és az áttét. A protokoll szerint a kombinált kezelés következne, ha Öcsém elfogadná. Nem tette, nem bízik a kemoterápiában. Nagyon megszenvedte a 10 kezelést. Eredmény nélkül. Saját felelősségére nem vállalta” – írta a testvér.

Minden követ megmozgatnak

„Kedves Barátaink, Családunk, Ismerőseink és Sportbarátok! A család elkezdett más gyógymódok után kutatni. Minden követ megmozgatva gyógyulási alternatívákat mutatunk be a Testvéremnek. Továbbá kapcsolatban vagyunk más szakemberekkel is. Viszont a döntés az Övé, Ő éli át a betegséget, Ő éli át a fájdalmakat. Döntött” – olvashattuk a bejegyzésben.  

Rengeteg beteget meggyógyított már

„Egy kísérleti fázisban levő készítményt szeretne megkapni többször. Rengeteg beteget meggyógyított a szer. Ennek a költsége többmillió forint, ebben kérünk segítséget! Viszont nincs idő várni, lépni kell” – írta Bánhegyi Zoltán.

„Szárnyalj, Zsolesz”

„Ez az első lépés! Kedves Barátaink, Családunk, Ismerőseink és Sportbarátok!  A 11775386-67977017 – es számlaszámra várjuk a felajánlásokat. Ez egy devizaszámla. Külföldről a HU73 1177 5386 6797 7017 0000 0000 -s IBAN számra várjuk a segítséget.  BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB.  A számla az én nevemre lett megnyitva. A közlemény rovatba kérjük, írják bele, hogy Szárnyalj Zsolesz! Így adva erőt neki a felépülésben! Minden felajánlást köszönünk!” – fejeződik be a poszt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Bánhegyi testvérek

Kiemelt kép: Bánhegyi Zsolt. Fotók: Facebook