A szerdai portugál-francia meccsre látogatott ki két német orvostanhallgató lány, Emilia és Filippa, ám amikor megérkeztek a Puskás Arénába, még egyikük sem gondolta, mit kell majd átélniük. A lányokat ugyanis a Puskásban két magyar szurkoló leköpte és megütötte.

Szivárványos zászlót festettek magukra

A lányok a német Bild pénteki élő műsorában beszéltek a történtekről, mint mondják az állhatott a háttérben, hogy a sapkájukra, illetve a karukra szivárványos zászlót festettek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megütötték és leköpték őket

Emilia a történtek kapcsán azt mondta, hogy már a meccs félidejében bemutattak és beszóltak nekik, hogy ez undorító. Amikor aztán a meccs végén kifelé indultak, akkor két szurkoló megütötte és leköpte őket, árulták el a lapnak.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A biztonságiak nem vágtak közbe

A lányok azt is mondták, hogy a biztonságiak nem vágtak közbe, hovatovább az incidenst követően a két férfi beállt a pulthoz sört venni és rajtuk viccelődtek.

Elengedték a bántalmazókat

„Az UEFA-dolgozók nem segítettek nekünk, hanem elengedték a bántalmazóinkat” – mondta a Bildnek Filippa.

A rendőrség sem vette komolyan

A két lány beszámolója szerint a rendőrség sem vette őket komolyan: hajnali négyig a rendőrségen kellett maradniuk, mire végre felvették a vallomásaikat.

Felvétel bizonyítja

A 444 az eset kapcsán azt írta, hogy a Bild a rendőrségi jegyzőkönyvet, és egy Puskásban felvett jelenetet is lejátszott, amin kitakarták a feltételezett elkövetők arcát.

LMBTQ

Az Európai labradúgó-szövetség (UEFA) egyébként szombaton jóváhagyta, hogy LMBTQ-témájú, szivárványos hirdetések jelenjenek meg a pályaszéli reklámtáblákon az Európa-bajnokság hátralévő meccsein, írja a Telex.

Ezt kéri Csányi Sándor

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor pedig arra kért minden magyar szurkolót, hogy viselkedjenek sportszerűen a Holandia-Csehország nyolcaddöntőn és tartózkodjanak a a himnuszok kifütyülésétől és a kirekesztő (rasszista, homofób, soviniszta) megnyilvánulásoktól. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bild interjú, videorészlet