Budapestről Nápolyba több mint négy órás késéssel indult el egy menetrend szerinti Wizz Air járat. Kiderült, hogy az okozta a problémát, hogy többen foglaltak helyet a repülőre, mint amennyien elfértek rajta. Végül a rendőröket is ki kellett hívni, akkora balhé lett.

Nem mindenkinek jutott hely

Szerda este Budapesten rendezték a labdarúgó Európa-liga döntőjét. A spanyol Sevilla és az olasz AS Roma csapata mérkőzött meg egymással. Sok szurkoló érkezett Spanyolországból és Olaszországból, emiatt a szokásosnál nagyobb forgalom volt a Liszt Ferenc Repülőtéren. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy járat komoly késéssel indult el Olaszországba

A Wizz Air ma reggel indított volna járatot Budapestről Nápolyba. Az azonban nem a menetrend szerint, hanem négy és fél órás késéssel szállt fel. Egy komoly balhé miatt nem tudott időben elindulni a gép.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiderült, mi volt a botrány oka

A repülőgépre többen foglaltak helyet, mint ahányan felfértek. Túlfoglalás történt a járaton, ám egy utas a személyzet kérésének ellenszegülve, kihasználva a földi személyzet hibáját, feljutott a gépre. Így azonban egy fővel több volt a fedélzeten, mint ahánynak ülőhelye volt.

Állva nem lehet utazni

Menetrendszerinti járaton senki nem utazhat ülőhely nélkül. Így a légiutaskísérők megpróbálták megoldani a problémát, hogy felszállhasson a repülőgép. Az érintett utas azonban agresszívan viselkedett.

Rendőrt kellett hívni

A légiutaskísérőknek nem maradt más választása, rendőrt hívtak. Minden utasnak le kellett szállni, pedig a gép már felszállásra kész volt. Ezután újra kezdték az utasfelvételt.

Négy embert nem engedtek fel a gépre

A Blikk megkereste a légitársaságot. A Wizz Air válaszában megírta, hogy négy személy erőszakos viselkedést tanúsított, így ők nem léphettek újra a gép fedélzetére. Megírták azt is, hogy az iparágban a járatok túlfoglalása bevett gyakorlat.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez a megoldás ilyenkor

Túlfoglalás esetén a Wizz Air felajánl kártérítést, díjmentes átfoglalást vagy 120 százalékos WIZZ-kredit-visszatérítést azok számára, akik vállalják, hogy egy másik járattal utaznak, amely kevésbé zsúfolt. Ebben az esetben erre senki nem volt nyitott. Ezért szállt fel késve a szóban forgó járat.

A Wizz Air nyilatkozott, a rendőrség még nem

Az esetleges kellemetlenségért a légitársaság elnézést kér az érintett utasoktól. A Blikk megkereste az eset kapcsán a rendőrséget is. Ők azonban cikkünk közzétételének pillanatáig még nem nyilatkoztak.

Törölte a bíróság a Ryanair bírságát

A Ryanair 300 milliós bírságot kapott korábban, mivel az utasokra terhelte az extraadót. A Fővárosi Törvényszék azonban megsemmisített a 2022 augusztusában kiszabott 736 ezer eurós bírságot, írta meg a HVG. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu