Csütörtökön Budapesten rendezték a labdarúgó Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában. Több ezer olasz és spanyol szurkoló érkezett hazánk fővárosába. Sokan magukból kikelve garázdálkodtak.

Az előzményekről

A labdarúgó Európa-liga döntőjében a spanyol Sevilla és az olasz AS Roma csapata mérkőzött meg egymással. A drukkerek azonban már a mérkőzés megkezdése előtt egymásnak feszültek. Nem kímélték Budapestet sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tömegével érkeztek külföldi focidrukkerek

16 ezer olasz és 13 ezer spanyol szurkoló érkezett a döntőre. Összesen 61 ezer néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzést. 20 ezer magyar is ott lehetett, olyan sokan szerettek volna ott lenni, hogy sorsolással döntötték el, ki kaphatott belépőt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A spanyolok nyerték a döntőt

A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget. A 2×15 perces hosszabbításban nem született gól, így jöhettek a 11-esek. A spanyolok egyszer sem hibáztak, az olaszok azonban kétszer is, így 4-1-re nyert az AS Roma büntetőkkel.

Több embert elfogott a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy a mérkőzés napján 14 embert fogtak el és állítottak elő. Közülük ketten lengyel állampolgárok. Egy olasz valamint egy magyar állampolgárt garázdaság miatt állítottak elő, egy német állampolgárt rendbontáson értek.

Kábítószer birtoklás miatt is intézkednie kellett a zsaruknak

Nyolc lengyel állampolgárt azért állítottak elő, mert felmerült a gyanúja, hogy kábítószer lehet náluk. Egy lengyel szurkolón pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértést követett el. Egy olasz drukker helyszíni bírságot kapott pirotechnikai eszközzel visszaélés szabálysértés miatt.

A Liszt Ferenc teret tönkretették a vandál szurkolók

A 6. kerület polgármestere, Soproni Tamás kiakadt a szurkolók viselkedése miatt. Gyakorlatilag csatatérré vált a Liszt Ferenc tér. A napokban ültettek 4000 tő virágot a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján, ám ezeket kitaposták.

Tele van szeméttel a kerület

A szurkolók rengeteg szemetet hagytak maguk után. Törött üvegekkel és hányással van tele a kerület több utcája, tere. A polgármester azt írta, minden erővel azon lesznek, hogy a károkat helyrehozzák.

Valakinek ki kell fizetni a számlát

Soproni Tamás azt mondta, hogy a károk miatt keletkezett számlát be fogják nyújtani a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt. számára. Hangsúlyozta, hogy a mérkőzés szervezői nem kértek a segítségből. Nem is fordultak a 6. kerület vezetéséhez, hogy biztosítsanak megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt.

A 6. kerületi polgármester posztja

Még szerdán megkezdték a takarítást

A Paulay Ede utcában rengeteg volt az üvegszilánk. Közel 100 zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze, főként széttört üvegekkel, poharakkal, chipses valamint jeges zacskókkal, pizzás dobozokkal és cigarettás dobozokkal voltak tele az utcák Terézvárosban. Reggel fél hét óta takarítanak a terézvárosi köztisztasági cég emberei. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu