A közösség oldalán fakadt ki Terézváros polgármestere a szerdai, Európa-liga döntőre érkező szurkolókra. Csatatérré változtatták a 6. kerület egyes területeit. Soproni Tamás fényképekkel illusztrálta a drukkerek vandalizmusát.

A Liszt Ferenc tér elesett

Soproni Tamás Facebook-bejegyzésében írt a szurkolói vandalizmusról, amelyet az EL-döntőre érkező spanyol és olasz drukkerek tettek a belvárossal. A Liszt Ferenc teret elpusztították, írja posztjában a 6. kerület polgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

4000 tő virág pusztult el

„Az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettünk el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem kértek segítséget

A szervezők nem kérte a segítségből, nem fordultak a kerület vezetéséhez azzal, hogy megerősített rendészeti vagy köztisztasági állományt biztosítsanak, tájékoztatást sem kaptak a szurkolók gyülekezőhelyéről vagy a terelés útvonaláról.

Kárfelméréssel kezdődik a csütörtök

„Holnap reggel a kollégák és magam is a helyszínen kezdünk, és ahogy tudjuk, megkezdjük a takarítást. A károkat természetesen minél hamarabb helyrehozzuk, de a számlát be fogjuk nyújtani Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zrt.-nek.”

Soproni Tamás posztja

Letaposott virágágyások

Szemét mindenhol

Elszabadult a pokol

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu is megírta, repültek a poharak, a tányérok, s a különféle pirotechnikai eszközök. Noha a finálé hivatalosan este 9-kor startolt, a résztvevők előtte már az utcán „hangoltak”.

Nyílt rendbontás

Poharakkal és tányérokat dobáltak azok a Sevilla-drukkerek, akiket egy belvárosi étterem előtt lepett meg több szurkolói csoport. A Facebookon több olyan videó is megjelent, amely a döntőre érkezők randalírozását örökíti meg.

Repültek a füstgyertyák

A Hooligans.cz nevű szurkolói oldal ugyancsak töltött fel olyan videókat Facebook-oldalára, amelyen verekedések láthatóak. Az egyik szerint Fradi-drukkerek megsebesítettek egy spanyol szurkolót. Más képsorokon az is felfedezhető, ahogy a rendőrsorfalon keresztül átdobálnak különféle pirotechnikai eszközöket.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook