Repültek a poharak, a tányérok, s a különféle pirotechnikai eszközök. Noha a finálé hivatalosan este 9-kor startolt, a résztvevők előtte már az utcán „hangoltak”.

Nyílt rendbontás

Poharakkal és tányérokat dobáltak azok a Sevilla-drukkerek, akiket egy belvárosi étterem előtt lepett meg több szurkolói csoport. A Facebookon több olyan videó is megjelent, amely a döntőre érkezők randalírozását örökíti meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jól láthatóak a történések

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Repültek a füstgyertyák

A Hooligans.cz nevű szurkolói oldal ugyancsak töltött fel olyan videókat Facebook-oldalára, amelyen verekedések láthatóak. Az egyik szerint Fradi-drukkerek megsebesítettek egy spanyol szurkolót. Más képsorokon az is felfedezhető, ahogy a rendőrsorfalon keresztül átdobálnak különféle pirotechnikai eszközöket.

A vonulás pillanatai

Ez a rövid videó anarchikus állapotokat mutat be

Egyszerűen elpusztították

Terézváros polgármestere pedig arról számolt be, hogy milyen állapotban hagyták maguk után a szurkolók a Liszt Ferenc teret. „A Liszt Ferenc tér elesett. Az EL-döntőre érkező szurkolók egyszerűen elpusztították – fogalmazott Soproni Tamás.

Több ezer halott virág

Hozzátette, az a 4000 tő virág, amit a kertészeti egyetem diákjainak tervei alapján a napokban ültettek el, halott. Törött üvegek, hányás, szemét mindenhol, vannak ágyások, amelyek egyszerűen eltűntek a taposás következtében – értékelte a látottakat a politikus.

Romokban a tér

Szurkolók, akik békésen vonultak

Nem tudni, hány embert állítottak elő

Cikkünk szerda esti megjelenéséig a rendőrség nem adott tájékoztatást, hogy összesen hány ember ellen indult eljárás a történtek miatt, mindösszesen két incidensről számolnak be honlapjukon. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.)