Vízelvezető csatornába szorult egy hód Érden, a Tétényi utcában, a víztározónál. A bajbajutott állatot az állatvédők sem tudták kiszedni, ezért kérték a katasztrófavédelem segítségét. Az érdi hivatásos tűzoltók vízzel árasztották el a csatornát, majd kimentették nehéz helyzetéből a bajbajutott hódot. Írásunk végén mutatjuk a mentésről készült felvételeket.

Nem tudták kimenteni az állatvédők  

Vízelvezető csatornába szorult egy hód pénteken éjjel Érden, a Tétényi utcában, a víztározónál. A bajbajutott állatot az állatvédők sem tudták kimenteni, ezért kérték a katasztrófavédelem segítségét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elárasztották vízzel a csatornát

Az érdi hivatásos tűzoltók lezárták a csatornaszemeket, majd vízzel elárasztották a csatornát. A vízzel telt csatorna másik végénél sikerült sérülés nélkül kimenteni a bajbajutott hódot, akit ezután az állatvédők biztonságos helyre szállítottak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem derült ki, hogy került oda

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-bejegyzése szerint nem derült ki, hogy az állat hogy került a csatornába, mit akart ott építeni vagy elrágni, mennyi időt töltött lent, illetve ki vette észre az éjszaka közepén, hogy ott van.

Vers mindenkinek

A tűzoltókat megihlette a mentés, ezért rímbe foglalták az eseményt: Robin Hód Érden/Volt egy Hód a Robin/Nem ült soha trolin…/Erdő szélen, folyó parton/Ágat rágott, nem volt pardon!!Elromlott az iránytűje/Érdnek fordult, hegytetőre/Csatornába tévedt szegény/Tűzoltók vitték haza a legényt!” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentés képei

A mentés képei

A mentés képei

A mentés képei

A mentés képei

A mentés képei

Kiemelt kép: a megmentett hód. Fotók: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Soós Péter/Érdi Civil Állatmentők