Összefogásra szólítja fel az országot a Koszovóban megsérült egyik katona jóbarátja. Nagy Bálint közösségi oldalán azt írja, a 26 éves honvéd gyógyulásához vérre van szükség, így aki teheti, segítsen. Május végén 27 magyar katona sérült meg tömegoszlatás közben, köztük 7-en súlyosan. Többen égési sérüléseket szenvedtek. 

Vérre van szüksége 

Irányított véradást szerveznek Gyimóthy Kartal Énok hadnagynak, aki egyike volt a Koszovóban megsérült katonának. Egyik jóbarátja írta a közösségi oldalán, hogy a honvéd gyógyulásához sürgősen vérre (A+) van szüksége.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt kell vinni a véradóknak

Aki segítene Kartalnak véradással, annak a következőket kell magával vinni a megadott helyszínre: az adatok, kinek szánjátok a vért, jelezni kell, hogy irányított véradásra jöttek. szeméyi igazolványra, lakcímkártyára és TAJ kártyára is szükség lesz a véradó ponton. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyimóthy Kartal Énok

Ezen múlik a gyógyulása

„Kérek mindenkit, hogy aki csak teheti segítsen! Egy nagyszerű, 26 éves fiatalembernek a gyógyulása múlik most ezen. Köszönöm Kartal és családja nevében is!” – írta közösségi oldalán Nagy Bálint. 

Itt vannak a további tudnivalók

27 magyar sérült

Koszovóban összesen 27 magyar katona sérült meg a helyi tüntetések biztosítása során, közülük 12 főt szállítottak haza május 30-án. Egyikük tartalékos katona, a többiek egy hódmezővásárhelyi egységhez tartoztak, életveszélyes sérülést senki nem szenvedett.

Tömegoszlatás közben sérültek

Tömegoszlatásra, a tüntető helyi szerbek ellen vetettek be KFOR-katonákat május 29-én a nagyjából 16 ezer fős koszovói Zvečan településen. A feladat közben többtucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

Égési sérülések 

A magyar katonák végtagtöréseket és égési sérüléseket szenvedtek. Az eset után nemsokkal, a magyar békefenntartók repülővel érkeztek haza, mindannyiukat a Honvédkórházban ápolják. 

Novák Katalin meglátogatta őket

A sérülteket Novák Katalin köztársasági elnök a napokban meglátogatta őket a Honvédkórházban. Közösségi oldalán fotókat közölt a sérültekről. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A köztársasági elnök a Honvédkórházban

Kiemelt kép: A sérült katonák kórterme a Honvédkórházban – Forrás: Facebook/Novák Katalin