Az elkeseredett hajléktalan cipőfűzőt kötött a nyakába, felmászott a metró aluljáró korlátjára és arra készült, hogy leveti magát. A polgárőrök szerencsére időben észrevették a férfit.

Felmászott az aluljáró korlátjára

Az Angyalföld Polgárőr Szervezet két szolgálaton kívüli ifjú-polgárőr tagja, Domokos Dominik és Jakab Sándor észlelte, hogy egy hajléktalan ember felmászott a metró aluljáró lejáratához és ugrásra készült – írják a 13. Kerületi Lokálpatrióta Egyesület Facebook-oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Cipőfűző volt a nyakán

Közelebb érve észrevették, hogy egy cipőfűző van az ember nyakára hurkolva, a fűző másik fele pedig az aluljáró korlátjához volt rögzítve.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Visszarántották a férfit

A polgárőrök visszarántották az ugrani készülő hajléktalan embert és nyakáról levágták a cipőfűzőt, ezzel megakadályozták az öngyilkossági kísérlet végrehajtását.

Hívták a mentőt

A két fiatal visszatartotta a hajléktalan embert és értesítette a 112 segélyhívót a közterületen elkövetett öngyilkossági kísérlet miatt. Negyedórán belül megérkeztek a mentők és a rendőrök, a hajléktalan embert a mentők kórházba szállították.

Szakszerű életmentés

A rendőrség munkatársai a helyszínen felvették ifjú polgárőrök személyes adatait, majd megköszönték a bátor és szakszerű közreműködést az életmentésben – írják a közösségi oldalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Itt a polgárőrök eredeti posztja

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: BPK