Fél év alatt több mint hárommillió vármegye- és országbérletet értékesítettek a közlekedési szolgáltatók a MÁV-Start, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV helyközi járataira – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága pénteken.

Népszerű

A közleményben azt írták, hogy a kormány által áprilisban bevezetett kedvezményes áru vármegye- és országbérletek kezdettől fogva kiemelkedően népszerűek az utasok körében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nőtt az utazási kedv

Az új bérlettípus már az első hónapokban megváltoztatta a jegy- és bérletváltási szokásokat, „népszerűbbé tette a környezetbarát közösségi közlekedést, az utazási kedv is jól érzékelhetően nőtt” – közölte a MÁV.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hárommillió

A teljes értékesítés mostanra meghaladta a hárommilliót, ezen belül országbérletekből több mint egymilliót vettek az utasok, olvasható a MÁV közlésében.

Pest vármegyére váltották a legtöbbet

Vármegyebérletből a legtöbbet, több mint félmilliót, Pest vármegyére váltották ezidáig. A második legtöbb vármegyebérletet, 160 ezret Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére váltották, ezt követi Győr-Moson-Sopron vármegye 125 ezerrel. Meghaladta a 100 ezer darabot a Hajdú-Bihar vármegyei változat is.

Diákok

A tájékoztatás szerint az új konstrukció a diákok körében a legnépszerűbb: a tavalyi azonos időszakhoz képest idén májustól szeptemberig havi legalább száz-, de akár kétszázezerrel is több diák váltott bérletet. A dolgozó bérletekből is hónapról hónapra többet vásároltak az utasok, mint az előző év azonos időszakában.

Pénztár és app

A vármegye- és országbérletek egyharmadát a Volánbusz pénztáraiban váltották az utasok, a vásárlók ötöde MÁV applikációval vásárolta meg azt – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

Májusban vezették be

A vármegyebérletekről már itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is írtunk, mint beszámoltunk róla május 1-jével vezették be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

„Hova lett az Okosjegy? Elvitte a vármegyebérlet?” – Különös jelenség tűnt fel a MÁV oldalain, szép csendben eltüntették az egyik legnépszerűbb jegytípust

Kiemelt kép: Illusztráció