A Manchester United 2-1-re megverte a Manchester Cityt, és ezzel bosszút át a legutóbbi csúfos vereségért. A mérkőzés hősei Marcus Rashford és Bruno Fernandes voltak. Pep Guardiola és Haaland ezúttal tehetetlen volt a vörösök védekezése ellen.

Jól kezdték a mérkőzést a csapatok, és bár a City birtokolta többet a labdát az első félidőben nem tudta megdolgoztatni David de Geát. A holland mester, Eric ten Haag egy remekül védekező szervezett csapatot küldött a pályára két védekező középpályással. Casemiro mellé ezúttal bekerült Fred is. 

Casemiro jelenléte hatalmas lökést adott a vörös ördögöknek. Az öltöző is egy sokkal barátságosabb közeg lett, és ahogy Bruno Fernandes nyilatkozott a mérkőzés után: „A csapat sokkal egységesebb, kevesebb az egyéni csillogás”. Talán ezzel Cristiano Ronaldora utalt? 

A gólok a második félidőben érkeztek meg, előbb a csereként beállt Grealish fejelte be a labdát a vörösök kapujába, majd Bruno Fernandes lőtt gólt egy kényes helyzetből. Casemiro indította Rashfordot, aki legalább egy méteres lesen volt, ám nem ért labdába, és azt Fernandes elé engedte. A mancesteri kékek védői behúzták a féket, mert számukra egyértelmű les volt. A partjelző is hasonlóan vélekedett, ám a bíró egy rövid tanácskozás után felülbírálta a lest, és megadta a portugál játékos gólját. 

A győztes gól végül egy nagyszerű összjáték után jött. Fernandes indította a szélen Garnachot, aki szépen felfutott a 16-osig, onnan pedig Rashford elé játszotta a labdát. Az angol válogatott játékosa pedig egy becsúszó „lövéssel” Ederson lábai közt berúgta a második gólt. 

Pep Guardiolának pedig tovább fájhat a feje. Már nem csak a korábbi segítője Mikel Arteta miatt aggódhat, amiért idén nem lehetnek bajnokok, de a United is feljött a 3. helyre, így egyre élesebb a verseny az ezüstéremért. 

A legszebb jelenet mégis Alex Ferguson mosolya volt a mérkőzés végén, aki boldogan hagyhatta el a lelátókat, tudva, hogy végre jó úton jár a korábbi csapata.

Olvasd és kövesd a Newsportal sport híreit.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.