Minden dízelautóban van úgynevezett DPF szűrő, ami a környezetre káros részecskéket és a kormot szűri ki a kipufogógázból. Egy idő után – a regenerálás ellenére is, vagy pont azért – ez eltömődik, komoly problémákat okozva, ami drága javítással járhat. Ha valaki odafigyel az autójára és elviszi például Érdre a DPF Szűrő Varázs Kft-hez, akkor nem kell sok százezret elköltenie. Gyorsan, már néhány tízezer forintért megoldják a problémát. A cégnél katalizátor tisztítást is végeznek.

Miért kell DPF részecskeszűrő az autóba?

A dízel részecskeszűrő, (DPF, Diesel particulate filter) a környezetre káros részecskéket, ill. a kormot szűri a dízelmotorokból kiáramló gázokból. Lényegében egy olyan szerkezetről van szó, ami a gázolaj tökéletlen égéséből eredő korommaradványt gyűjti össze, és égeti el.

FIGYELEM! Ez a cikk egy 20%-os kedvezményre jogosító kupon is egyben! Nyomtassa ki, vagy mutassa meg mobilon a DPF Szűrő Varázs Kft-nél és 20% kedvezményt adnak az árból.

Miről lehet felismerni, ha baj van a DPF részecskeszűrővel?

Általában érezhetően csökken az autó teljesítménye, megnő a fogyasztása, jelez az autó számítógépe, például világítani kezd egy lámpa a műszerfalon. Akkor is érdemes megtisztítani a DPF részecskeszűrőt, ha 150 ezer kilométert már megtett az autó.

Hogyan tisztítják meg a DPF szűrőt?

Az érdi DPF Szűrő Varázs Kft-nél azokat a legkorszerűbb berendezéseket használják, amelyeket az autógyártók is elfogadnak. Megfelelnek az összes környezetvédelmi szabványnak, bontás nélkül tisztítanak és nem használnak savas anyagokat. A komputer vezérelt tisztítási folyamatról a berendezés a mért értékeket bizonylat formájában kinyomtatja,

Mennyi ideig tart a DPF tisztítása?

Ha szétszerelve érkezik a DPF szűrő, akkor Érden alig egy óra alatt elkészül, meg is várható. Ha az autóból a helyszínen kell kiszerelni, akkor több órás munkára kell készülni, érdemes előtte odaszólni a Szűrő Varázs Kft-hez.

Ha az autó katalizátorával van baj, akkor is érdemes felkeresni az érdi céget, mert akár – egy óra alatt azt is megtisztítják, így elkerülhető a motor károsodása.


A DPF Szűrő Varázs Kft. elérhetőségei:

Kiemelt kép: A DPF Szűrő Varázs Kft műhelye Érden – Forrás: Facebook

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent az agglomeráció legolvasottabb hírportálján, amelyet a forgalmas napokon már 110 ezren olvasnak akkor kattintson ide!