Egy bűnügyi őrizet alatt álló férfi előre kitervelten nyakon szúrt két rendőrt Erdőkertesen. Mentőhelikopterrel vitték kórházba a sérülteket.

A helyi polgármester, Pásztor László tájékoztatása szerint a bűnügyi felügyelet alatt álló V. László, akit a rendőrök a váci kórházból a Katona József utcai lakására szállítottak, a hazaérkezés előtt két rendőrt a nála lévő késsel előre kitervelten nyakukon, kezükön, arcukon megsebesítette.

Mindkét rendőrt mentőhelikopterrel vitték kórházba, úgy tudni állapotuk stabil, kielégítő. V. László a Gödöllői Rendőrkapitányságon előállításra került – tájékoztatott a polgármester.

Érden is rendőrökre támadtak

Egy hónapja arról írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy saját gyermeke testével védte magát a rendőröktől egy ámokfutó férfi Érden. Féltékenység miatt tört ki a családi balhé szenteste.

Egy féltékeny férj kezdett ámokfutásba Érden. Rátámadt a feleségére, később pedig a rendőrökre is, akik amikor megérkeztek elővett egy gázpisztolyt, azzal fenyegetőzött. Közben a saját gyerekét tartotta maga elő élő pajzsként, ha a lövöldözés lesz, őt találják el.

Mivel az érdi férfi a rendőrökre is rátámadt, ezért hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak nyomozást ellene.

Kiemelt kép: illusztráció, forrás: MTI