Drámai percek játszódtak le a hétvégén egy budapesti étteremben: egy 75 év körüli nő ebéd közben félrenyelt, majd összeesett és teljesen leállt a légzése. A pincérek siettek a segítségére.

Félrenyelt, majd összeesett

Egy fővárosi étteremben ebédelt családjával egy 75 év körüli nő, aki félrenyelt, majd összeesett. Az étterem dolgozói azonnal a vendég segítségére siettek és egyikük mentőt hívott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leállt a légzése

A mentésirányító instrukcióit követve háti ütéseket és Heimlich-műfogást alkalmaztak, ez azonban nem vezetett sikerre és a beteg légzése teljesen leállt. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elkezdődött az újraélesztés

A bátor bejelentők rögtön megkezdték az asszony újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak.

Visszahozták az életbe

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a beteget végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

„Gratulálunk!”

„Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Családi dráma a benzinkúton

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy családi dráma történt az egyik budapesti benzinkúton. Délután riasztották a mentőket ahhoz az ötven év körüli férfihoz, aki rosszul lett a pénztárnál. A férfi hirtelen a mellkasához kapott, majd a felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett.

Összeesett a családja szeme láttára

Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét ahhoz az 50 év körüli férfihez, aki egy fővárosi benzinkúton lett rosszul a kasszánál. Hirtelen mellkasához kapott, majd felesége és két gyermeke szeme láttára összeesett. 

Nem lélegzett

Miután mindannyian egészségügyi dolgozók, az asszony megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben a család megkezdte az újraélesztést és egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat.

Gyorsan jöttek a mentők

Az esetről az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán számoltak be. Azt írták, hogy perceken belül helyszínre érkező mentősök emelt szinten küzdöttek tovább a családfő életéért.

Stabil állapotba került

Szerencsére a férfi családja időben megkezdte a mellkasi nyomásokat, így végül az újraélesztés sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció