Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Drasztikus lépésre szánta el magát a Spar: Újabb termékre vezettek be mennyiségi korlátozást, pedig nem is hatósági áras

Egyre több élelmiszer kapcsán korlátozzák az egyszerre megvásárolható mennyiséget az üzletek.

Nem lehet korlátlanul venni már trappista sajtot sem

November 19-étől szombattól új hirdetményt helyeztek ki a Spar üzleteiben. Ezen tételesen felsorolják, hogy bizonyos élelmiszerekből mennyit lehet egyszerre vásárolni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem csak olyan termékekről van szó, amelyek hatósági árasak

Azzal már valamilyen szinten megbarátkoztak az emberek, hogy a mesterséges úton, kormányzati beavatkozással alacsonyan tartott árú termékekből csak limitált mennyiségben lehet egy-egy vásárlás alkalmával a bevásárlókocsiba pakolni. Újabban azonban a Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajtból sem lehet korlátlan mennyiségben vásárolni. Egy tranzakció alkalmával csak 3 kg-ot adnak el legfeljebb egy vásárlónak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezért van szükség a korlátozásra

A 24.hu megkeresésére válaszolt a Spar arra, hogy miért vezették be ezt az elsőre meglepőnek tűnő korlátozást. Azt írták a lapnak, hogy nincs elegendő elérhető mennyiség trappista sajtból a piacon.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezekre a trappista sajtokra vonatkozik a korlátozás

A Spar üzleteiben bevezetett szigorú korlátozás csak azokra a sajtokra vonatkozik, amelyeket az ottani dolgozók szeletelnek és mérnek le. Minden Spar üzletben ugyanolyan korlátozás van érvényben. Minden árstoppal kapcsolatos információ megtalálható egyébként az üzlet weboldalán.

Ki lehet cselezni a korlátozást

Aki mindenképpen többet szeretne vásárolni a szóban forgó mennyiségből, az több különböző Spar üzletben vásárolva könnyen kijátszhatja ezt a korlátozást. Sőt, vélhetően akkor sem fognak senkit feltartóztatni az üzletek dolgozói, ha kétszer megy be az üzletbe és két külön vásárlás során 3-3 kg trappista sajtot vásárol. Ugyanakkor a korlátozás célja az, hogy minden vásárlónak jusson elegendő sajt, így nem érdemes felhalmozni a terméket.

Már korábban is bevezettek korlátozásokat.

Az alapvető élelmiszerek kapcsán már korábban is voltak érvényben korlátozások a Sparban. Kristálycukorból egyszerre legfeljebb 2 kg-ot, míg BL-55 búza finomlisztből legfeljebb 5 kg-ot lehet venni. 2,8%-os UHT tejből 6 litert, napraforgó étolajból összesen legfeljebb 5 litert engednek vásárolni. Csirkemellből 3 kg-ot vagy 4 tálcányit, csirkefarhátból 3 kg-ot, sertéscombból pedig 13 kg-ot tudnak a vevők a bevásárlókocsijukba tenni. Ehhez jön hozzá még a trappista sajtokkal kapcsolatos fent vázolt korlátozás.

Más üzletekben is vannak mennyiségi korlátozások

Amióta bevezette a kormány, hogy a tojás és az étkezési burgonya is hatósági áron vásárolható meg, több üzlet is újabb lépéseket tett a tömeges felvásárlást megelőzendő. Az Aldiban burgonyából legfeljebb 10 kilót, tojásból pedig 36 darabot adnak oda egy vásárlónak. A Tescóban kimért étkezési burgonyából csak 2 kg-ot lehet venni, a hálós változatókból pedig legfeljebb egy csomagot. Tojás esetén csak egy tálcával adnak, függetlenül attól, hogy 10 vagy 30 db tojást tartalmaz.

A Lidl sem csak az ársapkás termékek megvásárlását korlátozza

A Lidl üzleteiben a papírhiány miatt vezettek be a nyáron korlátozásokat. Akkor egy vásárló legfeljebb három papírterméket rakhatott a kosarába. A felvásárlási lázt megelőzendő még a konzervekre is bevezettek mennyiségi limitet.

A felvásárlás csak további problémákat szül

Az üzletek vezetői azt kérik az emberektől, hogy mindenki csak annyi árucikket szerezzen be, amire valóban szüksége van. A felvásárlások következtében megeshet, hogy másoknak nem jut majd az adott élelmiszerből vagy akár papíráruból. Ha ésszerűen vásárol mindenki, akkor sokkal kisebb eséllyel fognak fellépni ellátási problémák. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Egy Spar üzlet – Forrás: Spar áruház

Exit mobile version