Durva események történtek ma dél körül egy csepeli konditeremben. Egy 22 éves férfi összetűzésbe került a személyzettel és egy másik vendéggel, a támadó pisztolyt és kést is bevetett.

Szóváltásba keveredtek

A rendőrség információi szerint egy férfi keveredett szóváltásba január 25-én 11 óra 45 perc körül egy 21. kerületi edzőterem alkalmazottjával, akit a pult mögé szorított. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször az irányába lőtt

A szóváltás során a terem egyik vendége sietett a nő segítségére, amikor az agresszív férfi egy gáz-riasztó fegyverrel többször is az irányába lőtt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előkerült egy kés is

Ez még nem volt elég: a támadó ezután egy kést is elővett, amivel megvágta a férfi kezét. Tette után elmenekült a helyszínről.

Könnyű sérüléssel megúszta

Az eset során a pultos nem, míg az őt védelmező férfi könnyű sérülést szenvedett – tájékoztatott a police.hu.

Három órán belül elfogták

A fővárosi rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre siettek, majd megkezdték az elkövető azonosítását és felkutatását. A férfit végül három órán belül Budapest 9. kerületében elfogták és a 21. Kerületi Rendőrkapitányságra előállítottak. A 22 éves szigetszentmiklósi férfi elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Sörösüveggel támadta meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfival szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető törött sörösüveggel támadt egy általa nem ismert külföldi férfira az Örs vezér terén.

Ittas volt

A vádirat szerint a férfi 2022. május 28-án, este, a 14 kerület, Örs vezér terén – erősen ittas állapotban, kezében egy sörösüveggel – odalépett a téren beszélgető, általa nem ismert ukrán állampolgárú sértetthez. A férfi a sörösüveget – előzmény nélkül – eltörte, majd egy alkalommal a törött üveggel kis erővel megszúrta a sértett nyakát.

Megsérült

A szúrás következtében a másik férfi a nyakán könnyebb, 8 napon belüli sérülést szenvedett, azonban a használt eszközre és a támadott testtájékra tekintettel a vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló testi sérülést okozzon.

Börtönbe mehet

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a támadót – aki állt már korábban bíróság előtt – súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott jelenleg letartóztatásban van.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció