Kiakadtak a taxisok Niedermüller Péterre és nyilvános bocsánatkérést követelnek tőle. Erzsébetváros polgármestere egy interjúban azt mondta: a taxisok drogot árulnak. A szakmai egyik tapasztalt képviselője levelet írt, amelyben hangsúlyozta: nem lehet minden taxist bűnözőnek beállítani.

Levelet írtak a taxisok

A belvárosi taxisoknak egy másik nagy problémájuk is akadt. A kiszivárgott információk szerint komoly, a parkolást is érintő változtatásokat terveznek Erzsébetvárosban. A taxisok emiatt levelet írtak a kerület polgármesterének, Niedermüller Péternek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Össze-vissza változtat”

 „Niedermüller Péter a helyi lakosok nyugalmának visszaadása érdekében megpróbálja a vigalmi negyed elérhetőségét megnehezíteni. Össze-vissza változtatja a százéves közlekedési szokásokat” – mondta a Blikknek Horváth Pál, a volt Rádió Taxi vezetője.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Követhetetlen változások

„A 7. kerületi polgármester olyan intézkedéseket hoz, amelyeknek a közlekedéstudományhoz semmi köze. Egyre-másra változtatja az utcákba való behajtási irányokat, a Klauzál tér egyik részére most például nem lehet befordulni” – tette hozzá.

Átfogó parkolási reform készül

A kiszivárgott információk szerint a taxisokat várhatóan nem fogja pozitívan érinteni az sem, hogy a kerületben átfogó parkolási reformot terveznek bevezetni, ami komolyan befolyásolja majd a várakozási időket is. Az ügynek emiatt minden bizonnyal lesz folytatása.

Más miatt is kiakadtak

„Az összes kollégám nevében kikérem magamnak azokat a nyilatkozatokat, miszerint a taxisok drogot árulnak. Addig, amíg valakire nem bizonyítják rá, hogy bűncselekményt követett el, megilleti az ártatlanság vélelme. És nem is lehet minden taxist beállítani bűnözőnek. Ezért nyilvános bocsánatkérést követelek Niedermüller Pétertől” – hangsúlyozta Horváth Pál, aki mindezt levélben is megírta azt a polgármesternek.

Taxijából árulta a tiltott szereket

A BudaPestkörnyéke.hu októberben írt arról, hogy a budapesti rendőrök kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak egy férfit, aki taxijából árulta a tiltott szereket. A rendőrök adatai szerint a 43 éves L. István 2022 júliusa óta, egészen az elfogásáig egy taxival terjesztette a kábítószert Budapesten.

Mindent kódoltak

A vevők telefonon hívták, és különböző kódneveken rendelték a tiltott anyagokat: Pepsinek, üdítőnek és gírosznak nevezték, a mennyiséget pedig „teli”, „fél” és „perc” adagokban kérték.

Átkutatták az otthonát

A rendőrök átkutatták a férfi otthonát, mely során lefoglaltak különféle kábítószergyanús anyagokat, telefonokat és 599 ezer forintot.

Őrizetbe vették

 A BRFK 9. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: kiakadtak a belvárosi taxisok. Fotó: BPK