Kedd este nem sokkal 18 óra előtt vették észre, hogy valami nem stimmel. Szentendrén a Járásbíróság előtt, vagyis nem messze, bő 500 méterre az OMV-benzinkúttól, a 11-es út aszfaltja alól szivárgott a gáz, csőtörés történt. Szentendre polgármestere, azonnal riadót fújt a Facebookon, átmenetileg a gázszolgáltatás is leállt, de szerencsére már visszakapcsolták, ismét működnek a kazánok, konvektorok.

Az aszfalt alól szivárgott a gáz

Psssssssszzzzz. Nagyjából ezt lehetett hallani a helyszínen, Szentendrén, ahol a a Járásbíróság előtti útszakasz alól szivárgott a gáz. A gázközmű-szolgáltató szakemberei próbálták „szakaszolni”, vagyis a kritikus területen futó vezetékrészt leválasztani a hálózatról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Torlódás a gáz miatt

Miután a szakaszolás sikerrel járt, villámgyorsan helyreállították a szolgáltatást a város egész területén és ezután folytatják a hiba javítását. Budapest felé enyhe torlódás alakult ki. A Szentendrei Rendészeti Igazgatóság a helyszínről tartotta a kapcsolatot a Rendőrség és a TIGÁZ illetékeseivel – írták a város hivatalos oldalán.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gázszivárás és dugó Szentendrén

Forrás: Facebook/Fülöp Zsolt polgármester oldala

No para!

Sajtóinformációk szerint 18 órakor átmenetileg nyomás alá helyezték a hálózatot, a gázberendezéseket újra lehetett használni. Egy óra múlva érkezett a hír, hogy a TIGÁZ diszpécserszolgálatának tájékoztatása szerint Szentendrén az üzemzavar elhárítása befejeződött, a nyomásszabályzók visszakapcsolásával újra vételezhető a gázt, vagyis működnek a kazánok, konvektorok, vagyis no pára: lesz gáz és fűtés a hideg novemberi éjszakán.

Itt történt a szivárgás

Gázszivárgás a kórházban

Nerég írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy gázszivárgás miatt ki kellett üríteni a Szent Imre kórház egyik részét, a betegeket az utcára menekítették. Tűzoltók, katasztrófavédők és rendőrök jelentek meg a kórháznál a Tétényi úton azon a délelőtt és súlyos betegeket telpítettek ki a kórtermekből.

Megsérült a cső

A helyszínről származó információk szerint a kórház A-épületében szivárgott a gáz, ahol egy korábbi tűz miatt éppen felújítási munkálatokat végeztek, és eközben megsérült egy magasnyomású oxigéncső.

Az utcán álltak a betegek

A betegeket biztonsági őrök szólították fel az épület elhagyására. Az ellátásra váróknak az egyik beteg elmondása szerint mintegy 20 percet kellett az utcán állniuk.

Gázszivárgás baleset miatt

Azt is itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon lehetett elsőként olvasni, hogy egy családi ház sarkának ütközött egy gépkocsi Csepelen a Vágóhíd utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca sarkán. A jármű egy gázcsövet is eltört a baleset következtében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, és megfékezték a gázszivárgást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gázszivárgás Szentendrén – Forrás: Fülöp Zsolt hivatalos oldala/BPK-grafika