Súlyos betegeket menekítettek ki a Szent Imre kórházból. Kedd délelőtt tűzoltók és rendőrök jelentek meg az intézménynél.

Tűzoltók a Szent Imrében

Tűzoltók, katasztrófavédők és rendőrök jelentek meg a Szent Imre kórháznál a Tétényi úton kedd délelőtt. A Bors információi szerint a súlyos betegeket kitelepítik ki a kórtermekből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázszivárgás okozta a készenlétet

A helyszínről származó információk szerint a kórház A-épületében szivárgott a gáz, ahol egy korábbi tűz miatt éppen felújítási munkálatokat végeztek, és eközben megsérült egy magasnyomású oxigéncső.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az utcán álltak a betegek

A betegeket biztonsági őrök szólították fel az épület elhagyására.Az ellátásra váróknak az egyik beteg elmondása szerint mintegy 20 percet kellett az utcán állniuk.

Több jármű van a helyszínen

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője annyit közölt az MTI érdeklődésére, hogy több járművel vannak a helyszínen, ahol biztosítási feladatokat látnak el.

Januári tűzeset

Január 23-án, a tűzoltók 18 járművel vonultak a Szent Imre kórházhoz, mert kigyulladt egy kórterem. A katasztrófavédők azonnal megkezdték az oltást és az életmentést.

Meghalt egy fiatal nő

Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni, egy ember meghalt. Később kiderült, hogy a tűz a toxikológián ütött ki, ahol egy fiatal nő dohányzott. Ő volt a tűzeset áldozata.

Az udvarra menekültek a betegek

Bár maga a tűz nem volt túl nagy, mégis percek alatt füst borította be az egész épületet, emiatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra.

Az erkélyre is menekültek

A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve – emiatt nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok. 

Zajlik a helyreállítás

A tűzeset után néhány órával a helyszínre ment Kásler Miklós is. A miniszter itt jelentette be, hogy azonnal elkezdik a helyreállísát. Ez az a felújítás, ami miatt most gázszivárgás keletkezett a kórházban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzesetről ezt a videót tették közé a katasztrófavédők

Kiemelt kép: a januári tűzeset felvétele – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán