Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban, január 23-án, vasárnap délelőtt. A lángokat a tűzoltók hamar megfékezték, azonban a tragédiában egy ember életét vesztette. Mostanra, kiderült, az áldozat egy fiatal nő.

Egy ember meghalt

Mint megírtuk a tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést. A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszaladtak az emberek az udvarra

Az eset kapcsán a Blikk azt írta, hogy bár maga a tűz nem volt túl nagy, mégis percek alatt füst borította be az egész épületet, emiatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az erkélyre is menekültek

A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve – emiatt nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok. 

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Pizsamában rohantak ki

Többen pizsamára felkapott kabátban várták kint, hogy megfékezzék a lángokat, írta meg a lap.

Egy fiatal nő az áldozat

A tragédiában egy ember életét vesztette, Győfi Pál közlése szerint a fiatal nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, továbbá hozzátette, a helyszínre hét mentőegység érkezett, két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek, írja a Blikk.

Más kórházba is szállítottak át beteget

Győrfi Pál ezenfelül azt is elmondta, több A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentésről videó is készült:

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás. MTI/Mihádák Zoltán