Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel.

Egy ember meghalt

A tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre, kezdték meg az oltást és az életmentést. A szóvivő tájékoztatása szerint a tüzet kora délelőttre eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni. Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiszaladtak az emberek az udvarra

Az eset kapcsán a Blikk azt írja, hogy bár maga a tűz nem volt túl nagy, mégis percek alatt füst borította be az egész épületet, emiatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Az erkélyre is menekültek

A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve – emiatt nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok. 

Helyszíni felvétel:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Pizsamában rohantak ki

Többen pizsamára felkapott kabátban várták kint, hogy megfékezzék a lángokat, írja a lap.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Decemberben Péterfy utcai kórházban is tűz volt

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt december elején tűz ütött ki a Péterfy utcai kórházban.

Kapcsolódó:

Az alagsorban csaptak fel a lángok

Kisdi Máté akkor elmondta: a 7. kerületi kórház alagsorában egy 9 négyzetméteres helyiségben használaton kívüli tárgyak gyulladtak meg. A tűz miatt a földszintet kiürítették. Ez csak a járóbetegellátást érintette, fekvőbetegeknek nem kellett elhagyniuk az épületet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kiemelt kép: Szent Imre Kórház – Forrás: Wikipédia