Tűz ütött ki a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház és rendelőintézet épületében szombaton – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Az alagsorban csaptak fel a lángok

Kisdi Máté elmondta: a 7. kerületi kórház alagsorában egy 9 négyzetméteres helyiségben használaton kívüli tárgyak gyulladtak meg. A tűz miatt a földszintet kiürítették. Ez csak a járóbetegellátást érintette, fekvőbetegeknek nem kellett elhagyniuk az épületet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eloltották

A tüzet eloltották. Füstszagot még lehet érezni, az épület átszellőztetése folyamatban van – közölte a szóvivő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Hajnalban a 18. kerületben csaptak fel a lángok

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta kigyulladt egy telephely a főváros 18. kerületében, a Fáy utcában szombat hajnalban. A lángokat hosszú órák, kemény küzdelmét követően megfékezéték, az OKF szóvivője, Kisdi Máté azt mondta nemrégiben: a tűzoltók az utómunkálatokat végzik, a még izzó, füstölő részeket tárják fel és oltják el.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Mérések

A helyszínen és a környező utcákban végzett mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben – írták.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

80 tűzoltó volt a helyszínen

Az FKI szóvivője korábban azt közölte, hogy a helyszínre több mint nyolcvan tűzoltó, harminc gépjárművel érkezett. A tűz az épületben 150 négyzetmétert, a tetőn mintegy ezer négyzetmétert érintett. A csaknem négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében műanyagszármazékok gyulladtak meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Kiemelt kép: Péterfy Sándor utcai kórház – Forrás: Google Maps