Kigyulladt egy telephely a főváros 18. kerületében, a Fáy utcában szombat hajnalban, reggel hat órára a tűzoltóknak sikerült elfojtaniuk a lángokat, ám a tető még több száz négyzetméteren ég.

4000 négyzetméter

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében műanyagszármazékok gyulladtak meg. A lángokat huszonkét járművel összesen hatvanhat tűzoltó oltja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újabb egységeg érkeztek

A helyszínre újabb egységek is érkeztek Kisdi Máté az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF) szóvivője közölte: a helyszínre már több mint nyolcvan tűzoltó érkezett, harminc gépjárművel.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Videó az oltásról:

A környező épületek

A tűz az épületen belül százötven, a tetőn mintegy ezer négyzetmétert érint. A lángok a környező lakóépületeket nem veszélyeztetik – tette hozzá.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Önkéntes tűzoltók is a helyszínen

A fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi, a pilisszentiváni, az üllői, a gyáli, a soroksári, a délegyházi és a budaörsi önkéntes tűzoltók is részt vesznek a tűz oltásában, írja a katasztrófavédelem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó az oltási munkákról:

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Katasztrófavédelem Facebook