Az ütközés egyszerűen elkerülhetetlen volt. Az állat villámgyorsan bukkant elő a bokrok közül. Azonban nyílik rá esély, hogy az autós szerencsésen jöjjön ki az esetből.

Reggeli „találkozó”

Egy meghökkentő videófelvételt kapott a Bpiautosok.hu, egy olvasói levél kíséretében. A portál olvasója június első napján éppen Pomáz és Szentendre közt közlekedett, amikor váratlan dolog történt. . A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal rendőrt hívott

Állítása szerint teljesen szabályosan közlekedett, amikor elgázolt egy elé kiugró vaddisznót. Kihívta helyszínelni a rendőrséget és a vadásztársaságot, mivel az úgynevezett „hátsó úton” (ez egy, a Kő-hegy alatt futó mellékút), sokan közlekednek reggel, s nem akarta, hogy másnak is balesetet okozzon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Talán lehetséges a kártérítés

Jelezte, van menetrögzítő kamerája, s mivel az előírásokat betartva közlekedett, ezért úgy véli, nem lehetetlen behajtani a kárt, mivel a vadásztársaságoknak van felelősségbiztosítása. Jelezte, beszélt szakértőkkel és azt követően kiderült, hogyan jöhetünk ki a legjobban az ilyen esetekből.

Nem menekülhet sehová sem a vadásztársaság

Amennyiben totálisan szabályosan közlekedünk, betartjuk a sebességkorlátozásokat, a rendőrség helyszíni szemlén rögzíti az esetet, plusz van egy kamerafelvétel, akkor „nincs hova menekülni a területileg illetékes vadászati társaságnak”.

Talán sikerrel járhat

A portál kommentárként annyit fűzött az esethez, hogy sajnos több esetben bebizonyosodott, hogy casco biztosítás nélkül nehéz az ilyen szituációkból kártérítéssel kijönni, így csak reménykedni lehet, hogy az autós sikerrel jár.

Gyakoriak az ilyen balesetek

Persze nem minden ilyen eset végződik viszonylag szerencsésen. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, nemrégiben szarvascsordával ütközött egy autó a 6-os főúton, Szekszárd közelében.

Az egyik szarvas megúszta

Egy állat elpusztult, az autóban azonban kinyílt a légzsák, így a sofőr nem sérült meg. Az egyik állatot elütötte egy arra jövő autó, de viszonylag szerencsésen megúszta a balesetet, mert ugyan berepült az árokba, de utána tovább tudott futni. – írta a Baleset-info portál.

Senki sem sérült meg

Az utána jövő nem volt ilyen szerencsés: megcsúszott, feje az autónak ütközött, és azonnal elpusztult. A másik négy vadnak sikerült elkerülnie az ütközést. Az autóban kinyíltak a légzsákok, így személyi sérülés nem történt.

Tudta, hogy veszélyes útszakaszra ért

Kész szerencse, hogy Seat vezetője korábban már találkozott ezzel a szarvascsordával, így csökkentette a kocsi sebességét, majd bekapcsolt vészvillogóval igyekezett felhívni a többi autós figyelmét a veszélyre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt pedig megtekinthető a videón a már említett, Pomáz és Szentendre közt történt eset

(Kiemelt képünk is ebből a videóból származik, forrás: bpiautosok.hu.)