Orkánerejű vihar csapott le szombat estefelé Dunakeszire. Több fa kidőlt, leszakadtak az elektromos vezetékek, az egyik iskola kerítése kidőlt és személyi sérülés is történt a viharban. Dióssi Csaba polgármester azt kéri a dunakesziektől, hogy a szabadban óvatosan közlekedjenek, figyeljék a fákat, és a házak tetejét.

Rengeteg fa dőlt ki, több helyen leszakadt az elektromos vezeték Dunakeszin szombaton a késő délutáni viharban. Egész éjjel zajlottak a kárelhárítási munkálatok, egy családnál személyi sérülés történt.

Dióssi Csaba polgármester azt írta a közösségi oldalán, hogy a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. kollégái a vihar elvonulása után a problémás helyszíneken megkezdték a kármentesítést. A Duna-parti sétányt a Liget utca és Rév utca között lezárták, az alábbi képen látszik mit hagyott maga után a vihar.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vasárnap délelőtt arról tudósított a polgármester, hogy folyamatosan érkeznek a lakossági önkéntes felajánlások. „Jó érzéssel tölt el, hogy a bajban ismét összefog Dunakeszi” – írja.

FONTOS: Szupercella csapott le Gödre is, nincs áram, megrongálódott az egyik bölcsőde

A legmegdöbbentőbb az alábbi a fotó, amelyet Drexler Zuszsa tett fel a Facebookra és a Visegrádi-hegység 521 méter magas Vörös-kő nevű egyik csúcsáról mutatja ahogy szinte csak Dunakeszin tombol a vihar. Olyan erős volt a szél és az eső, hogy az M2-es autóúton is legalább negyedórára leállt a forgalom. A bevásárlőközpontoknál több faépületet, táblát, autót is alaposan megrongált a szél.

A viharos időben fa dőlt a vasúti pályára, ezért Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetelt a vonatközlekedés – tájékoztatott a Mávinform.

A Dunakeszipost.hu friss fotókat kapott, ezek jól mutatják a vihar erejét. Kidőlt a Bárdos iskola kerítése, de a Járműjavító kerítése is komolyabban megsérült.

A vihar leginkább a Duna-partnál tombolt. A helyi portál egyik olvasója azt írja, hogy rendkívül hálás azért, hogy az egyik büfénél a gyerekeket beengedték a zárt térbe, mert katasztrofálisak voltak a körülmények.

Mivel a strandon és a sétányon a fákról folyamatosan hullanak le még most is a nagyobb ágak, ezért jelenleg, vasárnap is tilos a bejárás a Duna-parti sétányra.

Ma délután orkánerejű vihar csapott le Dunakeszin. Rengeteg fa dőlt ki, több helyen leszakadt az elektromos vezeték. A…

Posted by Dióssi Csaba on Saturday, August 29, 2020

Az Időkép.hu előrejelzése szerint vasárnap az erős, helyenként viharos déli szél még melegebbet szállít az országba, 31-38 fokos kánikulában lesz részünk. Sok lesz a napsütés, egy-egy zápor csak este érheti el a nyugati határt. Frontmentes lesz a vasárnap.

Hétfőre feltámadó északnyugati széllel megérkezik a hidegfront, főként a Dunántúlon eső, záporok alakulhatnak ki, délnyugaton zivatar sem kizárt. 22-32 fok várható, nyugatra megérkezik a lehűlés, keleten marad tovább a meleg. Este a középső, éjjel a keleti tájakat is eléri a front záporokkal, zivatarokkal.

Képek forrása: Dunakeszipost.hu