Durva kampány részesei a nagykovácsi választók. A Budapest környéki településen nem az ellenzék és a kormánypárt gyalázza egymást, hanem az régi és az új fideszes polgármesterjelölt. A helyzet már annyira elmérgesedett, hogy naponta nyílt levélben üzengetnek egymásnak. És mindezt egy domboldal miatt teszik.

Havonta már százezrek olvasnak minket! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését.  Klikk ide!

Nagykovácsit 2014 óta Kiszelné Mohos Katalin vezeti, aki annak idején a Fidesz támogatásával lett polgármester. A kormánypárt most kihátrált mögüle, de úgy tűnik a polgármester asszony ezt nem vette tudomásul. Legalábbis ezt írta szeptember 6-án a Fidesz helyi szervezete Kiszelné Mohos Katalinnak.

„Tisztelt Polgármester Asszony! Ezúton kérünk, hogy a www.kiszelkati.hu oldalról és valamennyi média felületről – a megkezdődött önkormányzati kampányra tekintettel – haladéktalanul távolítsd el a félrevezető és mindenekelőtt jogosultság nélkül használt Fidesz és KDNP logókat. Nem támogatód egyik fenti párt sem, hiszen saját döntésed értelmében pártszövetségünk ellen indulsz jelöltként. Ez is az általad, nagy nyilvánosság előtt kért korrekt kampány része. A Fidesz – KDNP jelöltje nem te vagy, hanem Haraszti Bálint”

Két héttel később újabb nyílt levelet tett közé az egyik fideszes képviselőjelölt, Láng György. Ebben azt írja, hogy Kiszelné évek óta teljes erővel azért lobbizik, hogy ő legyen az idei választásokon is a Fidesz-KDNP hivatalos jelöltje, ennek érdekében még a KDNP-be is képes volt belépni és megpuccsolta a helyi Fidesz szervezetet is. Láng György szerint Kiszelné Mohos Katalin vállalhatatlan ügyei miatt nem lett a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem helyette Haraszti Bálintot indítja a pártszövetség. A levélben az is benne van, hogy nemsokára szórólapokon tájékoztatják a helyieket a jelenlegi polgármester zűrös ügyeiről.

A fideszesek be is tartották ígéretüket és pár nap múlva valóban szórólapokat osztogattak, amelyen leírták a Nagykovácsit lázban tartó egyik legkurrensebb ügyét, a Kecskehát kérdését. A Kecskehát közigazgatásilag a faluhoz tartozó, Budapest felé eső, a Nagykovácsi út egyik oldalán végignyúló, jókora terület, amelyet felparcelláztak, és ha valaha építkezések indulnak rajta, az 150 új telken a földből kinövő 150 – vagy, ikerházak, esetleges lakóparkok esetén még annál is több – új épületet jelent – írta korábban a Magyar Hang

A területet még a Kiszelné előtti polgármester idején értékesítették, és vonták belterületbe. Ezt a döntést a Földhivatal megváltoztatta, azonban Kiszelné Mohos Katalin 2015-ben megfellebbezte a hivatal döntését, így a terület mégiscsak belterület lett. Ami elvileg azt jelenti, hogy beépíthető.

Kiszelné Mohos Katalin szerint nem igazán úgy történtek a dolgok, ahogyan azt Haraszti Bálint és csapata állítja, ezért szeptember 23-án ő írt egy nyílt levelet, amelyben már perrel fenyegetőzik és nyilvános bocsánatkérést vár el.

Haraszti Bálint és csapata persze nem ijedt meg a jelenlegi polgármestertől és újabb szórólapokat dobtak be a helyiek postaládájába. Továbbra is kérdőre vonják Kiszelné Mohos Katalint, hogy valóban idegen, ingatlanspekuláns érdekeket szolgált-e a nagykovácsiak érdekei helyett, amikor közrejátszott abban, hogy a Kecskehát belterület legyen és ezzel együtt beépíthető is.

Erre reagálva a jelenlegi polgármester szerdán nyílt levélben kérte Haraszti Bálintot, hogy hagyjanak fel a mocskos kampánnyal és békülékeny hangon egy kávéra invitálta az irodájába.

Kiszelné Mohos Katalinon és Haraszti Bálinton kívül még ketten pályáznak a polgármesteri székre Nagykovácsiban. Az ellenzéki összefogás Kósa Emőkét indítja, az egyik helyi civil szervezet jelöltje pedig Dr. Deák József. Ők sokkal csendesebben kampányolnak, mint a Fidesz korábbi és jelenlegi támogatotjai.

Frissítés: Mohos Katalin cikkünk megjelenése után fél órával ezt írta ki Facebook oldalára: jogi útra tereltem az ellenem irányuló hazug kampányállítást, miszerint az én polgármesterségem idején nagyarányú belterületbe vonások történtek. Ez nem igaz! A Helyi Választási Bizottság kifogásomnak helyt adott és a további jogsértő magatartástól eltiltotta Haraszti Bálintot.
Nyomatékosan kérek minden jelöltet, hogy a jogsértő magatartástól tartózkodjon, mert mindig meg fogom tenni a jogi lépéseket.

Kiemelt kép: Nagykovácsi főtere/BudaPestkörnyeke.hu