Egy férfi és három komondor tartja rettegésben a 11. kerület egyik területének lakóit. Legtöbbször nőket támadnak meg, sérüléseket is okoznak.

Már hárman tettek hivatalos feljelentést

Sértetteket és szemtanúkat keres a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbuda Állatmentés a három fehér kutyás férfi ügyében, akik rettegésben tartják a kerületet kutyásait. – írta a magyarallatvedelem.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erre garázdálkodik az új „óbudai rém”

Gellért-hegy, Villányi út, Infopark stb környéke, s adott a képen látható három kutya s gazdája, aki az „óbudai rémhez” hasonlóan találomra választ áldozatokat, persze nőket jobbára, fenyegeti, vegzálja őket, kutyái sérülést okoznak – írja posztjában a Tizenegy Állatvédő Egyesület.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Gellért-hegyen is figyeljen

„A kutyáival a Gellért-hegyen be szokott menni az alsó játszótérre, ott (és máshol is) szabadon engedi őket. Volt, hogy a kutyái támadólag közeledtek hozzánk, de inkább kikerültük őket. A gazdájuk úgy vettem ki igen zavart.” – írja az egyik hozzászóló a felhívást tartalmazó bejegyzés alatt.

Volt, aki az Allee bevásárlóközpontban látta őket

A leírás szerint akkor két komondor két alkoholistának kinéző alkattal rohangáltak össze-vissza.

Az Infoparkban is felbukkantak

Pár hete minden hétvégén látták a három komondorral az Infoparkba sétálni. Szerencsére mindig jó messze kerülték el őket a kutyákkal.

Ezt kéri az állatvédő egyesültet

Az állatvédő egyesület arra kér mindenkit, hogy akinek a kutyájában vagy saját magában kárt tett a három komondorral rémisztgető ember, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek egyikén:

A közösségi oldalukon ezt írták

Másfél hónapja Zuglóban történt hasonló eset

Ahogy a budapestkornyeke.hu is megírta március elején, közösségi oldalán panaszkodott el egy zuglói lakó, hogy szinte már ki sem mer menni a folyosóra, ugyanis attól tart, hogy támadás éri

Kihez lehetne fordulni?

Noha ebben az esetben nem valami kétes alak, hanem egy agresszív pitbull tartja rettegésben a ház lakóit. Az állat már többször rárontott az ott élőkre, s úgy fest, gazdája nem igazán képes megnevelni az ebet. Az érintett tehetetlennek érzi magát.

Inkább utat adnak neki

Kifogásolta azt is, hogy az állaton nincsen szájkosár sem. „Ha találkozunk vele a lépcsőházban, hörög, morog, húzza a gazdáját és agresszívan, támadóan vicsorog felénk. Ilyenkor ki kell mennünk a lépcsőházból, hogy utat engedjünk neki” – magyarázta.

Kiemelt fotó: Facebook/Tizenegy Állatvédő Egyesület

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.