Megdöbbentő és egyben felelőtlen is az, amit az a férfi művelt, aki szilveszterkor egy kicsit túlzásba vihette a bulizást.

Behajtott a benzinkútra, de nem tankolni

Egy taxi egy meg nem nevezett benzinkútra hajtott be. Furcsa módon két töltőoszlop között parkolt le. A helyett, hogy a sofőr tankolt volna, egészen megdöbbentő, mit tett, miután kiszállt a járműből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dülöngélni kezdett

A Budapesti Autósok Közössége által feltöltött videón az látható, hogy a férfi alig tudta megőrizni az egyensúlyát a kocsiból való kiszállást követően. Tíz másodpercen át lépdelt előre, hátra és oldalirányba, mire sikerült egyensúlyba kerülnie. Vélhetően erősen ittas állapotban volt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Olyat tett, amit nem lett volna szabad

A férfi miután stabil testhelyzetet vett fel, a bal első ajtó takarásában vizelni kezdett a földre. 50 másodpercig tartott a folyamat, majd ezt követően kis híján előre bukott. Belelépett a saját vizeletébe, majd visszatért az autójához.

Ezek is érdekelhetnek!

Visszaült a volán mögé

A férfi egy kisebb kör megtételét követően beült a bal első ülésre, majd becsukta maga után a kocsi ajtaját. Az, hogy végül útnak indult-e ebben az állapotban, a felvételről nem derül ki. Ezen a ponton ugyanis véget ér a videó.

Nem vezethetett volna

A képsorok alapján egyértelműen úgy tűnik, hogy a férfi nem volt vezetésre alkalmas állapotban. Ennek ellenére mégis a volán mögé ült. Ezzel balesetveszélynek tette ki saját magát, és mások testi épségét is kockáztatta.

Elvehetik a jogosítványát annak, aki ittasan vezet

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetőkkel szemben. Ha a rendőrök valakit azon kapnak, hogy alkoholos befolyásoltság alatt vezet, több százezer forintra is megbüntethetik. E mellett akár évekre bevonhatják a vezetői engedélyét.

Akár bűncselekménynek is minősíthetik

Az ittas vezetés a szervezetben lévő alkoholszint mértékétől szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősíthető. Akinek a szervezetében a légalkohol legfeljebb 25 mg/l, véralkohol szintje pedig legfeljebb 0,5 g/l, az ivott, de alkoholosan nem befolyásolt személynek számít. E fölött azonban az ittas vezetés már bűncselekménynek tekinthető.

Ilyen büntetésre lehet számítani

A pénzbüntetés mellett a járművezetéstől való eltiltással is számolnia kell az ittasan volán mögé ülőknek. Egy hónaptól tíz évig terjedő lehet az eltiltás időtartama. A visszaesőket felfüggesztett vagy végrehajtandó szabadságvesztésre is ítélhetik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

Kiemelt kép: A benzinkúton vizelő férfi – Forrás: BpiAutósok