Egy cég telephelyére törtek be az ünnepek alatt többször. A bűnözők szerszámgépeket és kábeleket loptak el.

Ez történt a két ünnep között

A tavalyi év végén, december 27-én egy csepeli cég telephelyéről jelentették a rendőröknek, hogy betörtek hozzájuk. Kiderült, hogy a karácsonyi időszakban több alkalommal is tolvajok jártak ott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitték, amit értékesnek gondoltak

A bűnözők szerszámgépeket és több száz kilogramm rézkábelt vittek magukkal. Zsákmányuk összértéke mintegy 28 millió forintra tehető. Egy dologgal azonban nem számoltak a betörők.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mindent felvett a biztonsági kamera

A cég rendelkezett biztonsági kamerával, ami rögzítette a történteket. A 21. kerületi nyomozók dolgát ez jelentősen megkönnyítette. Néhány nap alatt be is azonosították a feltételezett tetteseket.

Bent és kint is működött a kamera

A rendőrség által megosztott videón látszik, hogy a biztonsági kamera az épületen belül és kívül is rögzítette, mi történik. Bár a tolvajok arcát jogi okokból elhomályosították, úgy tűnik, nem takarták az arcukat sem maszkkal sem pedig sállal vagy egyéb módon.

A járművüket is felvették

A lenti felvételeken látható, hogy a tolvajok által használt jármű is egyértelműen beazonosítható. Bizonyára ez is segítette a nyomozók munkáját.

Legalább hárman lehettek

A kamera felvételeken látható, ahogy előbb egy sötét ruhás személy lép a telephelyen található épület egyik helyiségébe. Ezt követően kimegy, majd két világos ruhás alak lép be ugyanoda. Az egyikük rámutat valamire, majd mind a ketten megindulnak abba az irányba. Közben mögöttük belép egy sötét ruhás alak is, tehát egyidejűleg hárman tartózkodtak a helyiségben.

Elfogták őket

Január 2-án őrizetbe vettek két személyt, akiket a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítanak. A 30 éves L. Norbert és a 33 éves B. Sándor tagadta azt, hogy közük lett volna a lopáshoz. A 30 éves D. Kálmán viszont beismerő vallomást tett.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez vár rájuk

Várhatóan letartóztatják azt a két feltételezett elkövetőt, aki tagadja vétségét. Az a férfi viszont, aki beismerte tettét, szabadlábon védekezhet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség által megosztott videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív