Az alsó tagozaton kívül mindent be kellene zárni – állítják az aláírók.

Online petíciót indítottak

Pedagógusok indították azt az online petíciót, amelyben a felsőoktatási intézmények, középiskolák és általános iskolai felső tagozatok bezárását, tehát a digitális oktatásra való átállást követelik. (Időközben kiderült, hogy a petíciót valójában néhány diák indította).

Meg kell óvni a tanárokat és a diákokat is

Az intézkedés szerintük a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt szükséges, mint írják, “diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében.”

További szigorítások


A további szigorításokat, beleértve az iskolabezárást egyre többen támogatják a Fideszen belül is, de a kormány egyelőre kitart amellett, hogy “az országnak működnie kell”, és mindenáron próbálják elkerülni a digitális átállást, írja a HVG.

FRISS! “Sok jó hírünk nincs” – Az intenzív osztályra került a koronavírussal-fertőzött Delhusa Gjon

Már korábban is kérték a tanárok tesztelését

A Pedagógusok Szakszervezete korábban már kérte, hogy biztosítsák a tanárok rendszeres tesztelését, a veszélyeztetett pedagógusokat pedig mentesítsék a munkavégzés alól. A kormányzat mindkét kérést elutasította.

Egyre több a ferőzött itthon

Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta 3878 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 79 199 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 69 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1819 főre emelkedett, 20 078-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 57 302 fő. Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 4205 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 306-an vannak lélegeztetőgépen.

Tanárokat is egyre nagyobb mértékben érinti a vírus, van, aki lélegeztetőgépen van

Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta már négy tanár vesztette életét eddig koronavírusban itthon, az egyikük a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium tanára volt. A legutóbb Budapesten, a 13. kerületben hunyt el egy 52 éves tanárnő, aki bár a PSZ közlése szerint koronavírusban hunyt el, ezt a család később cáfolta.

Egy pécsi iskola tanára került lélegeztetőgépre

„Az egyik pécsi iskola pedagógusa szombat óta lélegeztetőgépen van, ezt tudjuk pontosan, és nagyon sokan vannak, akik betegek, sokan karanténban vannak” – mondta az ATV Híradónak Nagy Erzsébet pedagógus, a PDSZ pécsi ügyvivője.  

Diákok is betegek

Egy iskola 18 éves diákjának édesanyja csak az ATV híradónak mesélte el, milyen megpróbáltatásokon megy át lánya miután megfertőződött a koronavírussal.

Vas megyében is nagy a baj

A Vas megyei Szentpéterfán be kellett zárni az óvodát, a bölcsődét, de az egyik helyi élelmiszerüzlet sincs már nyitva, mert a bolt alkalmazottai közül mindenki megfertőződött. Azt ATV kereste a település polgármesterét, de nem állt szóba stábunkkal a sűrű elfoglaltságaira hivatkozva.

Kiemelt kép: Illusztráció