Több mint 30 éves lenni Ackermenn Dávid. Ő az a fiú, aki 18 éves korában, 2009-ben tűnt el a Margit-szigetről. Dávid Vecsésen járt általános iskolába, majd élelmiszeripari szakközépiskolában tanult tovább. 12 év óta pedig senki nem tud róla semmit. Szülei éjszaka minden neszre felébrednek, azt hiszik, fiúk jött haza.

Ugyanott tart a nyomozás

„Hajszál pontosan ugyanott tartunk, ahol 12 évvel ezelőtt: azóta sem tudunk semmit. A rendőrség semmilyen nyomot nem talált, ezért nem is merülhetett fel a bűncselekmény gyanúja. Hiába mondtuk, hogy ez képtelenség, így nem tűnhet el senki” – mondta a Blikknek az eltűnt fiú édesapja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Élni akart a fiú

Ackermann József szerint fia szándékosan soha nem vetett volna véget az életének. Az édesapa azt mondja, fia eltűnése után csak másfél hónappal később nézték át a Dunát szonárral”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezen a molón látták utoljára Dávidot

Forrás: ackermann-family.hu

Így tűnt el Dávid

Dávid eltűnéséről mindössze annyit tudni, hogy a társaival egy mólónál a beszélgettek, ahonnan egyszer csak elindultak. A csoport egyik fele a Margit hídon vette észre, hogy Dávid nincs velük, a többieknek pedig csak az Oktogonnál tűnt fel a hiánya.

Megtalálták a tárcáját

Ennek ellenére eszük ágában sem volt megkeresni őt. Tárcáját egy nappal később a szigeten lévő körzeti megbízott irodája előtt találták meg, széthullott telefonjára pedig egy hajléktalan lelt rá.

Belebetegedtek a szülők

„Ez egy olyan történet, ami az emberrel még a legrosszabb rémálmában sem fordul elő. Legalább ha meglenne, méltóképpen búcsút tudnánk tőle venni, de így a bizonytalanság teljesen felemészt mindenkit. A feleségem azóta is le van százalékolva, de nekem is komoly betegségeim alakultak ki azóta”– mondta az édesapa.

Már mindent megpróbáltak

A kétségbeesett szülők már mindent megpróbáltak, hogy megtalálják fiúkat. Egymillió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek, de több halottlátóval is felvették a kapcsolatot. Több halottlátóval is felvették a kapcsolatot.

Ez is érdekelhet

“A szobáját mindenképpen fenntartjuk, hogy bármikor készen álljunk a fogadására” – 21 évvel ezelőtt tűnt el nyomtalanul Till Tamás, szülei minden ünnepre ajándékot vesznek neki

Nem a Dunában kell keresni?

Az egyik látó szerint Dávidot meggyilkolták, a holttestét azonban nem a Dunában kell keresni. Érdekesség, hogy a léleklátó éppen a fiú emlékére tetováltatott magára egy szitakötőt, ami a lélek halhatatlanságát jelképezi.

A Gellérthegyen is keresték

„Azt állította, hogy a Gellérthegyen tüntették el, oda pedig még a rendőrökkel is kimentünk Kató társaságában, de végül nem lett belőle semmi. Az biztos, életünk végéig bízunk abban, hogy ennyi idő elteltével még életben lehet Dávid valahol. Önszántából biztosan hazajött volna…” – mondta az édesapja szomorúan.

Csontokat találtak Szántódpusztán

2019 végén egy ismeretlen férfi testének csontmaradványaira bukkantak Szántódpuszta közelében. A zsaruk felhívása szerint az elhunyt becsült életkora 10-18 év közötti, valamint a halál, a megtalálás időpontja előtti 20 éven belül következett be. Ráadásul az emberi koponyacsont alapján rekonstruálták is az emberi arc szilikon mintázatát. Amikor Dávid szülei elolvasták a felhívást, azonnal telefonáltak a rendőrségre.

Éjszaka is felriadnak a szülők

„Vettek tőlük DNS-mintát tavaly novemberben, aminek az eredményét csak a közelmúltban tudatták velünk. Egyezés nem volt. Egy hónapja közölték, nem a fiam csontjai voltak. Éjjel, ha meghallunk egy reccsenést vagy zajt, egyből azt hisszük, Dávid jött haza. Amíg nem tudunk róla biztosat, ez már nem múlik el” –mondta József. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ackermann Dávid