Eladó a volt keletnémet pártfőtitkár egykori autója Szigetszentmiklóson. Erich Honecker szerette a Citroeneket, ez az autó is a flottájába tartozott.

Egy szigetszentmiklósi férfi 3 millió 250 ezer forintért kínálja megvételre azt a Citroen CX Prestige 25-öt, amely korábban az NDK volt vezetőjének, Erich Honeckernek a flottájába tartozott. Az egykori politikus főleg Berlinből Drezdába járt ezzel az autóval. A hirdetésben azt is kiemelik, hogy azért is van ilyen jó állapotban az autó, mert folyamatosan karbantartották az egykori pártgarázsban.

A pártfőtitkár kedvelte a francia gyártó autóit, 1978-ban kapta az első Citroen CX Prestige-eket a cégtől, a most eladásra kínált modell 1985-ös.

Az autónak az ajtókárpitja is bőr, időpontra programozható a fűtése, van benne ABS és turbómotor, elektromosan működtethetők az ablakai és a tükrei, az úttesthez viszonyított magasságát négy különböző szintre lehet állítani, és ez a világ első autója, amit szélcsatornában terveztek.

Az eladó azt mondta a Borsnak, 1990-ben az eisenachi Wartburg-gyár egyik vezetője szerezte meg az autót, majd két éve hirdette meg eladásra, ő ekkor csapott le rá, most azonban helyhiány miatt inkább eladná. 

Kiemelt kép: illusztráció