Nagyot buktak egy mosonmagyaróvári benzinkút dolgozói. A töltőállomáson csaknem 18 ezer liter gázolajat adtak el törvénytelenül, a 480 forintos, ársapkás áron külföldi rendszámú autósoknak. A NAV lefülelte a tilosban járókat.

Lecsapott a NAV

Ezen a héten csapott le az érintett benzinkútra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, miután kiderült, hogy több mint 400 alkalommal törvénytelenül üzleteltek a hatósági áras benzinnel.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kenőpénzért gázolaj

Kenőpénzért cserébe olyan autósokkal kötöttek üzletet, akik kannába vagy külföldi rendszámos autóba töltötték a gázolajat, így a hatósági árkedvezményt jogosulatlanul adták el számukra.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyűjtötték a dugipénzt

A pénzügyőrök szerint a benzinkút munkatársai a feletteseik tudtával ütötték nyélbe az üzleteket. A dolgozók az illegális kereskedelemmért cserébe kapott pénzt a pulton eldugva gyűjtötték – írta a Blikk.

4 millió forintot foglaltak le

A hatóságok hatékonyan dolgoztak: a helyszínen 4 millió forint készpénzt foglaltak le, valamint a benzinkút kasszájának adatait és kamerafelvételeit is magukkal vitték. Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt eljárást indítottak, a nyomozók eddig tíz embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Segítőkész a benzinkúthálózat

Az RTL felvétele alapján felismerhető, hogy a csalás melyik helyi benzinkúton történt. A riportból kiderült, hogy benzinkúthálózat a vizsgálatok lezártáig nem kíván nyilatkozni az ügyben, annyit közöltek, hogy elítélik, ami történt és mindenben segítik a hatóságokat az üggyel kapcsolatban.

Hol a vége?

Az üzemanyag literenkénti ára kitartóan közelít a 900 forinthoz. Pénteken újabb negatív rekord született, ennyire magas még sosem volt a gázolaj ára. A 95-ös benzin piaci átlagára 705 Ft/liter, a gázolajé pedig 841 Ft/liter.

Nyáron sem volt olcsó

A korábbi gázolajár-rekordot június végén jegyezték, és jól tartotta magát az akkori, 832,9 forintos literenkénti piaci átlagár.

Az üzemanyagár-stop még segít

Az októberi új rekord fájó következményeit egyelőre megússzák azok, akikre még érvényes az üzemanyagár-stop. Ők továbbra is 480 forintos áron kapják mindkét üzemanyagot.

Szeptemberben hosszabbítottak

A kormány szeptemberben az év végéig meghosszabbította az üzemanyagár-stopot. Az intézkedés káros hatásaira sokan felhívták a figyelmet, kiemelve a súlyosbodó ellátási gondokat, az üzemanyaghiányt és a kis kutak működésének ellehetetlenülését. A kormány viszont úgy látta, hogy a veszteséget elbírják a kútüzemeltetők.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív