Készenléti rendőrök fogták el azt a férfit, aki éles eszközzel fenyegetve rabolt a fővárosban.

Bejelentés érkezett

A Készenléti Rendőrség két munkatársa Budapest 7. kerületében járőrözött 2023. április 5-én hajnalban, amikor egy ír férfi telefonon rablásról tett bejelentést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Földre nyomta és bántalmazta

A rablás áldozata elmondta, hogy az elkövető egy hostel közelében bántalmazta, a földre nyomta és fojtogatta. Ezt észlelte egy másik külföldi férfi, aki a segítségére sietett és elindultak a szálláshely felé.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megfenyegette őket

A bántalmazó azonban utánuk rohant és a liftnél utol is érte őket, elővett egy éles tárgyat és – magyarul beszélve – megfenyegette őket, közölte a rendőrség.

Megsebesítette

Az egyik külföldi elővette a pénztárcáját, hogy pénzt vegyen ki belőle, a támadó azonban ráfogott, és erővel el akarta azt venni, közben a sértett kézfejét az éles eszközzel megsebesítette. Végül a külföldi férfi egy bizonyos összeget átadott a támadónak, aki elhagyta a helyszínt.  

A rabló után eredtek

Míg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának járőrei a sértetteket kérdezték ki, addig a készenléti rendőrök, a kapott személyleírás alapján a rabló után eredtek.

Elfogták

Hamarosan a helyszín közelében felismerni vélték az elkövetőt, aki, miután meglátta az egyenruhásokat, sietősen az ellenkező irányba indult. A járőrök megállították és elfogták. A ruházatátvizsgálás során a férfi zsebéből előkerült a rugós bicska, valamint az eltulajdonított összeg is.

Őrizetbe vették

A készenléti rendőrök a férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett indult eljárás ellene. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Egy 11 éves kisfiút keresnek Veresegyházon és környékén – Váradi Elek tegnap elindult az iskolába, de nem érkezett meg oda

Kiemelt kép: Illusztráció