Hatalmas kihívást jelentett Nagy Ervin számára Zámbó Jimmy megformálása. A népszerű színész úgy érzi: talán még soha nem volt rajta ekkora nyomás egy szerep miatt, mint most. A Király című sorozat tíz epizódban meséli el az énekes élettörténetét.

A legnagyobb félelem

A színész a szereppel kapcsolatos legnagyobb félelmének azt nevezte, hogy mivel nagy mennyiségű archív felvétel maradt fenn Zámbóról, a nézők ehhez fogják mérni majd az alakítását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Eszközök a hiteles játékhoz

Nagy Ervin hisz benne, hogy sikerült megtalálnia a megfelelő színészi eszközöket a hiteles játékhoz, amelynek köszönhetően a nézők jó esetben azt a szempontot is elfelejtik, mekkora a külső hasonlóság a színész és a zenész közt. Zámbó megformálásához azt próbálta megtalálni, mit kompenzált a zenész a zűrös életvitelével: „Nagyon banális és emberi megfejtésre jutottam, valamiféle kielégíthetetlen szeretetéhségre és az elismerés örökös hajszolására.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megfelelési kényszer

A színész szerint a néhai énekes elsősorban édesanyjának akart megfelelni, akitől gyerekkorában nem kapott elég szeretetet. Azt is fontos tulajdonságának tartja, hogy Zámbó mindig magas hőfokon izzott, a környezetéből vagy imádatot, vagy gyűlöletet váltott ki, nem maradhatott mellette semleges az ember.

Mindenki megnézi majd

„A Zámbó Jimmyről szóló filmet mindenki meg fogja nézni, az is, aki rajongott érte, és az is, aki nem. Mindenkinek lesz róla véleménye. Óriási a nyomás, ilyen kitettségben talán még egy szerepem kapcsán sem voltam soha” – nyilatkozta Nagy Ervin a Blikk hasábjain.

10 részes sorozat

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy özönlöttek a tévétársaságok bejelentései a Budapesten megrendezett Big Picture konferencián. A show-t az RTL programigazgatója, Kolosi Péter vitte el, aki alaposan meglepte a közönséget. Elmondta, egy 10 részes sorozatot készítenek Zámbó Jimmy életéről A Király címmel. A minisorozat 10 epizódban meséli el a nézőknek Jimmy életét.

Fejbe lőtte magát

Zámbó Jimmy 2001. január 2-án 42 évesen halt meg fejlövés következtében. Azon a hajnalon két lövés hallatszott a csepeli Szent László utcában, aztán nem sokkal később egy harmadik is eldördült. Zámbó Jimmy a szoba parkettájára zuhant, miután fejbe lőtte magát.

10 ezrek mentek el a temetésére

Jimmy felesége azonnal hívta a mentőket. Nem sokkal később a környék megtelt rendőrautókkal és újságírókkal. Jimmy életéért még küzdöttek, de aznap, 2001. január 2-án a Honvéd Kórházban meghalt. A temetésére tízezrek mentek el, a mai napig a rajongói rendszeresen látogatják a sírját.

Négy oktávos hang

Zámbó Jimmy kétszeres Emerton-díjas énekes, a magyar popszakma egyik legismertebb alakja volt, a hangterjedelme négy oktávot fogott át. Legismertebb slágerei a „Nézz le rám, ó, Istenem” vagy az „Egyszer megjavulok én” című szám, melyeket a cikkünk alján nézhetsz meg.

Utolsó figyelmeztetés

 „LAST CALL!!! Na fiatal barátaim, jövő generációja, spuri szavazni! Szavazz magyar, hí a haza! És emlékezz a tanultakra, ha szembe állsz Magyarország térképével, balra van Nyugat” – írta Nagy Ervin az urnazárás előtt két órával Facebook oldalán, és felszólalt az egyik pedagógustüntetésen is. A népszerű színész az RTL népszerű sorozatának, a Tanár című sorozatnak a főszereplője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nagy Ervin. Fotó: archív.