Különleges akcióval készül az ünnepekre a budakalászi önkormányzat. Egy helyi kezdeményezés megvalósításkaént kabátkampányt hirdetnek, melynek lényege az, hogy akinek van felesleges, megkímélt állapotban lévő téli kabátja, az december 19-ig leadhatja, a rászorulók pedig elvihetik az adományokat a kihelyezett ruhafogasokról.

Különleges kampány

A szegénység, rászorultság nem lehet bélyeg sen­kin. Az Önkormányzat szociális munkatársainak és a szakbizottság képviselőinek kezdeményezésére a hideg idő beálltával különleges kabátkampány indul – jelentették be Budakalászon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hozni és vinni

Az akció november 16-tól december 19-ig tart. A remények szerint hamarosan a hely Faluház oldalában elhelyezett ruhafogasokon sorakoznak majd a felajánlott kabátok. A nyitvatartási idő alatt ide lehet jönni és a ruhaállványról leakasztani a meg­felelőt, illetve itt lehet a felajánlott télikabátokat elhe­lyezni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kabát legyen tiszta és ép

A szervezők mindössze azt kérik, hogy a felajánlott kabát legyen tiszta és ép. „Ha a kezdemé­nyezésre az Ön szíve is felmelegszik, vigye hírét, hogy vannak még csodák. Kapaszkodjunk össze a bajban” – fogalmaz a budakalászi városvezetés.

Boríték a kabátban

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy adományként adta oda halott édesapja kabátját egy szegedi nő. Nem is sejtette, hogy egy boríték van benne, amely nagyobb pénzösszeget rejt.

Szabadfogas Szegeden

Az egyik szegedi fűtéstechnikai bolt már több éve működteti az úgynevezett „szabadfogas” jótékonysági akciót. Az üzlet bejáratánál lévő fogasokra helyezett ruhákat később a rászorulóknak juttatják el.

A raktárba tették

Fel akarta őket akasztani, de minden fogas tele volt, ezért az egyik eladó bevitte a ruhákat a raktárba, hogy majd másnap kitegye őket. „Nyitás előtt szerettem volna kipakolni, és a legelső kabátot, amikor kiemeltem, kiesett belőle egy boríték. A boríték tartalma egymillió forint volt”– mondta el az eladó a Szeged TV-nek.

Felhívta az adományozót

Az eladó megkereste a nőt, hogy szeretne vele beszélni, azt azonban nem közölte vele, hogy miért. A nő eleinte nem értette, hogy miért kell visszamennie, azt mondta, nagyon sok a dolga, ráadásul aznap délután lesz édesapja temetése.

Megkapta az 1 milliót

Amikor az eladó ezt megtudta, még inkább ragaszkodott hozzá, hogy visszamenjen. Azt írta neki, hogy az édesapja egy üzenetet hagyott neki az egyik kabátban. A nő végül visszament a boltba, és átadták neki az egymillió forintot.

Átnézte a zsebeket

Később azt mondta, hogy átnézte a kabátokat, mielőtt leadta volna a boltban, nem érti, miért nem vette észre a borítékot, amiről egyébként a családban senki sem tudott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép:  elindult a kabátkampány Budakalászon. Fotó: budakalasz.hu