Özönlöttek a tévétársaságok bejelentései a Budapesten megrendezett Big Picture konferencián. A show-t az RTL programigazgatója, Kolosi Péter vitte el, aki alaposan meglepte a közönséget. Elmondta, egy 10 részes sorozatot készítenek Zámbó Jimmy életéről A Király címmel, de miért akar Jimmyről sorozatot készíteni az RTL?

A király

Az RTL Magyarország 2022-ben mutatja be új saját fejlesztésű műsorát A király című minisorozatot, mely 10 epizódban meséli el a nézőknek Zámbó Jimmy életét. Kolosi Péter, az RTL programigazgatója, egyben vezérigazgató-helyettese a bejelentésével elvitte a show-t a többi programigazgató elől a Big Picture konferencián, akik nagyrészt korábban már adásba került műsorok újabb epizódjairól beszéltek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fejbe lőtte magát

Zámbó Jimmy 2001. január 2-án 42 évesen halt meg fejlövés következtében. Azon a hajnalon két lövés hallatszott a csepeli Szent László utcában, aztán nem sokkal később egy harmadik is eldördült. Zámbó Jimmy a szoba parkettájára zuhant, miután fejbe lőtte magát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

10 ezrek mentek el a temetésére

Jimmy felesége azonnal hívta a mentőket. Nem sokkal később a környék megtelt rendőrautókkal és újságírókkal. Jimmy életéért még küzdöttek, de aznap, 2001. január 2-án a Honvéd Kórházban meghalt. A temetésére tízezrek mentek el, a mai napig a rajongói rendszeresen látogatják a sírját. Ide kapcsolódik: Zámbó Jimmy 20 éve halt meg, a rajongói ma is buszokkal érkeznek a csepeli temetőbe

Saját műsora volt az RTL-en

Jimmy halálának napján az RTL szinte egyedüliként számolt be élő műholdkapcsolaton keresztül a friss fejleményekről, a csatorna ezt követően is sokszor foglalkozott a rajongói által “A királynak” nevezett Jimmy életével. Gyermekei és testvére több műsorban szerepeltek. Jimmynek 1999-ben „Karácsony Zámbó Jimmyvel” címmel saját műsora is volt az RTL-en.

Négy oktávos hang

Zámbó Jimmy kétszeres Emerton-díjas énekes, a magyar popszakma egyik legismertebb alakja volt, a hangterjedelme négy oktávot fogott át. Legismertebb slágerei a „Nézz le rám, ó, Istenem” vagy az „Egyszer megjavulok én” című szám, melyeket a cikkünk alján nézhetsz meg.

Jimmy sírján mindig sok virág van

Zámbó Jimmy sírja a csepeli temetőben – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Összeesküvés elméletek

Jimmy halála a mai napig sok rajongójában kérdéseket vet fel. Rengeteg találgatás, összeesküvés-elmélet látott napvilágot, de máig nem tudjuk, hogy pontosan mi történt azon a végzetes napon – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Különös eset

Zámbó Jimmy akkoriban az egyik legsikeresebb és legnépszerűbb énekes volt az országban, ezért sokak számára hihetetlen, hogy egyszerűen fejbe lőtte magát. Azon kívül, hogy baleset történt rengeteg más lehetőség is felröppent a sajtóban és az emberek között, egyesek szerint öngyilkos lett, de olyan történetek is előkerültek, hogy egy kitervelt gyilkosság áldozata lett az énekes.

A legvalószínűbb forgatókönyv

Jimmy felesége a tragédia után próbált tiszta vizet önteni a pohárba és előállt egy sztorival, amit sokan elfogadnak és a legvalószínűbb forgatókönyvnek tartanak, ez került be a rendőrségi jegyzőkönyvekbe is: Az énekes bepöccent a szomszéd kakasának kukorékolása miatt, ezért elővette a Beretta típusú pisztolyát, amivel két lövést adott le, majd ráfogta a feleségére. Annak érdekében, hogy megnyugtassa őt, hogy üres a fegyver a saját halántékára célozva újból elsütötte, azonban a pisztolyban még maradt egy töltény.

Nem győzött meg mindenkit

Ez a történet nem győzött meg mindenkit, ezt jól mutatja Jimmy testvérének a 2019-es nyilatkozata: „Nagyon furcsák a körülmények, én az öngyilkosságot egy percig sem hittem el, a bátyám szeretett élni. Az aktákat 25 évre titkosították. A dokumentumok tartalmát mi sem ismerjük, de hiszem, hogy egy nap kiderül az igazság.” – mondta korábban Jimmy testvére, Zámbó Árpád.

Fordulatos élete volt

Az RTL-nek úgy tűnik bőven lesz anyaga a 10 részes sorozathoz, hiszen Jimmy szakmai és magánélete is fordulatos volt, alulról indult és a csúcsra érkezett. Az ilyen sztorikat nagyon kedvelik a nézők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Jimmy két nagy slágere:

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy