Két lövés hallatszott azon a reggelen a csepeli Szent László utcában, aztán nem sokkal később egy harmadik is eldördült. Zámbó Jimmy egy fejlövés következtében a szoba parkettájára zuhant. A felesége azonnal hívta a mentőket. Nem sokkal később a környék megtelt rendőrautókkal és újságírókkal. Jimmy életéért még küzdöttek, de aznap, 2001. január 2-án a Honvéd Kórházban meghalt. A temetésére tízezrek mentek el, a mai napig a rajongói rendszeresen látogatják a sírját, néha busszal érkeznek, olyan sokan jönnek.

Rejtélyes körülmények

Rejtélyes körülmények között halt meg, több tízezren voltak a temetésén. Zámbó Jimmy 20 évvel ezelőtt halt meg. A mai napig nem teljesen világos mi történt azon a reggelen. Miért dördült el a Beretta Zámbó Jimmy házában. Különös, hogy az ügyet 25 évre titkosították, vagyis 2026 előtt semmi konkrétumot nem lehet megtudni a nyomozásról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

20 éve halt meg Zámbó Jimmy

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyilkos kakas

A sajtó annakidején arról írt, hogy Jimmy a szomszéd kakasa miatt pöccent be és lövöldözni kezdett, ez lehetett az első két lövés. Edit asszony, Jimmy felesége azt nyilatkozta, hogy a harmadik lövés előtt Jimmy kivette a tárat a pisztolyból, majd ráfogta a feleségére.

Halántékához tartotta a pisztolyt

Edit asszony nagyon megrémült, Jimmy viccnek szánta a mozdulatot, hogy megnyugtassa az asszonyt arról, hogy nincs golyó a pisztolyban, a halántékához tartotta a fegyvert és meghúzta. Ez volt a harmadik lövés, a fegyverben ugyanis maradt egy golyó.

Óriási felfordulás

Szirénák vinnyogása törte meg a hajnali csendet Csepelen. Mentők, helyszínelők és rengeteg újságíró érkezett. Az ország legismertebb helye lett a Szent László utca, aznap este élőben kapcsolták a tévékben a helyszínt.

Tízezrek gyászolták

Jimmy temetésén megtelt a csepeli temető és a környéke is, több tízezren kísérték utolsó útjára a sikeres énekest. 12 arany,- és platinalemeze volt, szinte minden dala az eladási listák élére került, látszólag jól ment a szekér. A háttérben azonban komoly gondok nyomták Jimmy lelkét.

Sokan látogatják a sírját

Szomorú volt

Két nappal korábban, szilveszter este Fásy Ádámot hívta telefonon, aki jól emlékszik, hogy Jimmy szomorú volt és elhagyatottnak érezte magát. Nehezen tudta megemészteni, hogy a sikerei ellenére nem kedveli őt a zenei szakma. A pezsgőpukkantás után találkoztak Fásyval, beültek egy étterembe, ahol hajnalig beszélgettek. Akkor senki sem dondolta, hogy 24 órával később Jimmy meghal.

Különleges hang

A Király négy és fél oktávos hangterjedelméről a mai napig legendák keringenek. A különleges hangi adottságairól a halála előtt így beszélt Jimmy: „Születési rendellenességnek köszönhetem a hangterjedelmemet. Egy orvos barátom mondta, aki szerint másképpen helyezkednek el a hangszálaim, mint másoknak.” – fogalmazott a sztár.

Nem sok minden változott

Az egykori hangos sikerek ma már a múlt homályába vesznek. A csepeli utcában 20 év alatt nem sok minden változott. Jimmy háza kopottabb, megfakultabb, de alapvetően ugyan olyan, mint egykor.

Jimmy egykori otthona ma

Buszokkal érkeznek a rajongók

A csepeli temetőben valóságos zarándokhely lett a Király sírja. A BudaPestkörnyéke.hu hírportál munkatársának a temető gondnoka néhány napja elmesélte, hogy a vírus előtt heti rendszerességgel érkeztek a nyugdíjas rajongók buszai. Az asszonyok mindig hoznak neki virágot, néha még a slágereit is dúdolgatják – mondta a gondnok.

Rengeteg virágot hoznak Jimmy sírjára

20 éve él az emléke

Jimmy halálának napja, január 2-a és a születésnapja, január 20-a közel esnek egymáshoz, ezért ilyenkor az év elején nagy a forgalom a csepeli temetőben. Rajongók százai látogatnak el a sírjához, az egykori polgármester a mai napig visszaemlékezéseket tart a születésnapján. Zámbó Jimmy 43 évesen halt meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Zámbó Jimmy sírja – Fotó: BPK