Egy 25 és egy 45 éves nő akarta megszerezni egy 85 éves nő nyugdíját. Egy szabadnapos rendőr lépett közbe.

Könnyű pénzre vágytak

A két nő még április elsején, a 14. kerületben, az Örs vezér tér környékén egy üzletben szemelte ki áldozatát. A 85 éves személy egészségügyi állapotából fakadóan képtelen volt arra, hogy elhárítson bármilyen bűncselekményt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szóba elegyedtek az idős hölggyel

Miután beszélgetést kezdeményeztek a kiszemelt áldozatukkal, egy kitalált történetet meséltek el neki. Azt állították a vádlottak, hogy be fogják fagyasztani a bankszámlákon lévő pénzeket.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rávették, hogy vegye fel a nyugdíját

Addig győzködték a 85 éves nőt, amíg a sértett beadta a derekát. A 25 és 45 éves nő elkísérte az idős hölgyet a 14. kerületben egy bankfiókhoz.

A fiatalabbik nő be is kísérte

A 25 éves vádlott még a bankfiókba is bekísérte az áldozatot. Az idős hölgy 200 ezer forintot vett le a számlájáról, ezt a táskájába tette.

Rokonnak tettette magát

A fiatal hölgy többször is mamának szólította az időskorú nőt. Úgy tett az ügyintéző előtt, mintha a nagyanyja lett volna, hogy ne keltsen gyanút. Valójában azonban nem voltak rokoni kapcsolatban.

Meghatalmazást is akart

A 25 éves nő meghatalmazást is szeretett volna a sértett számlájához. Ezt a hozzáférést azonban nem tudta kicsikarni az áldozattól.

Ki akarták venni a táskájából a pénzt

Miután elhagyták a bankfiókot, a 45 éves nő ismét csatlakozott hozzájuk. Az idős nőt tovább kísérték, majd a vádlottak közül az egyik megpróbálta kivenni a táskába tett pénzt. Azzal próbálta leplezni tettét, hogy azt mondta, beleejtett egy húszforintost a táskába.

Újsággal takarták egymást

Annak érdekében, hogy ne keltsenek nagy feltűnést, az egyik vádlott egy újsággal próbálta takarni azt, hogy mit csinál a társa, eközben pedig szemével pásztázta a környéket.

Egy szabadnapos rendőr buktatta le őket

A dologra egy szabadnapos rendőr figyelt fel, aki azonnal értesítette kollégáit. A két nőt még a helyszínen el is fogták. Kifosztással vádolják őket, és börtönbüntetésre számíthatnak. Mindketten ugyanis felfüggesztett szabadságvesztés alatt követték el tettüket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A bankfiókban készült felvétel – Forrás: Magyarország Ügyészsége