A belga hatóságok már egy ideje keresték azt a 24 éves férfit, akit végül Budapesten fogtak el. Az akcióban a TEK munkatársai is részt vettek. A bűnöző elfogásáról készült videót megnézheted cikkünk végén.

Hetek óta a férfi nyomában voltak

A nyár eleje óta körözték azt a férfit, akit végül Budapesten sikerült elfogni. Az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség kérte fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának segítségét. A cél az volt, hogy elkapjanak egy férfit, aki életellenes bűncselekményt hajtott végre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyes bűnözőről van szó

A “veszélyes” valamint az “erőszakos” jelzők szerepeltek a 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában. Súlyos testi sértés és emberrablás miatt keresték őt a belga hatóságok. Az antwerpeni nyomozók kiderítették, hogy Magyarországon tartózkodhat a férfi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azt követően utazott ide a ruandai férfi, hogy elkövette a bűncselekményeket

Az afrikai fiatalember máshol követte el a bűncselekményeket, majd ezt követően utazott hazánkba. Azért jött ide a KR NNI szerint, mivel itt kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

Egy kép a férfi elfogásáról

Nagy erőkkel keresték a bűnözőt

A rendőrség beszámolója szerint a célkörözési nyomók mindent bevetettek az eszközök és módszerek tekintetében, hogy mielőbb megtalálják a keresett férfit. Erre az ügy kiemelt súlyossága és a bűnöző veszélyes jellege miatt volt szükség. A fiatalember a lakosságra is közvetlen veszélyt jelentett.

A rendőrség fotója az elfogott fiatalemberről

Ez volt a fejvadászok módszere

Először kiterjedt, módszeres és visszatérő adatgyűjtést folytattak a nyomozók. Kiderítették, hogy a bűnöző hol bukkanhat fel. A férfi elfogására augusztus 4-ére szervetek akciót.

Szükség volt a TEK segítségére is

Mivel feltételezhető volt, hogy a férfinál fegyver is van, ezért a TEK is segített az akcióban. A férfit egy 8. kerületi ingatlanban fogták el, egy lakásban rejtőzött a hatóságok elől. A férfi nem állt ellen az intézkedésnek, a TEK munkatársainak felszólítására azonnal meg is adta magát.

Előállították

A fiatalembert a BRFK 8. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő. Ezt követően őrizetbe is vették a bűnözőt. A bíróság később fog döntést hozni a belga hatóságoknak történő átadásáról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi elfogásáról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu