A mentősök a közösségi oldalukon panaszkodtak arról, hogy túl keskenyek a buszsávokból kialakított kerékpárutak. Ezeken nem tudnak a mentőautókkal biztonságosan haladni. Tovább tetézi a problémát, hogy az oszlopok megnehezítik a parkolást is.

Posztoltak a mentősök

Hétfőn egy szokványostól eltérő bejegyzéssel jelentkeztek a mentősök a közösségi oldalukon. Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán megjelent bejegyzésben az újonnan kialakított biciklisávokkal kapcsolatos problémákról lehet olvasni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem a kerékpárosokkal van gondjuk

A mentősök hangsúlyozzák, hogy támogatják a biztonságos kerékpározást Budapesten. Az újonnan kialakított biciklisávokkal azonban akad némi problémájuk. Azok ugyanis megnehezítik a mentőautók közlekedését.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Túl keskenyek

A mentősök azt írják, hogy a buszsávokból kialakított kerékpárutak nagyon keskenyek. A mentő nem tud rajtuk biztonságosan haladni. Az oszlopokkal pedig az a baj, hogy egy-egy helyszínen megnehezítik a parkolást.

Próbálnak alkalmazkodni

Az új helyzet komoly kihívást jelent a mentősök számára. Ehhez megpróbálnak alkalmazkodni, ez azonban egyáltalán nem egyszerű számukra minden esetben. Kérik a közlekedők megértését.

Reagált a főpolgármester kabinetfőnöke

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke nem maradt szótlan a mentősök bejegyzését követően. A közösségi oldalán azt írta, korábban a képen látható helyen parkolósáv volt. Az azonban az OMSZ kommunikációsát nem zavarta, Budapest első védett kerékpársávjai igen.

Ezek is érdekelhetnek!

Ettől tart Balogh Samu

“Csak remélni tudjuk, hogy a mentőket senki nem akarja majd belerángatni a kampányba. Még akkor sem, ha Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője korábban Tarlós István mellett kampányolt…” – írta Balogh Samu a közösségi oldalán.

Megoldást kell találni

Posztja végén Balogh Samu hangsúlyozta, a legfontosabb a biztonság az életmentés és a közlekedés kapcsán is. Ezért kollégáit megkérte, hogy vegyék fel a kapcsolatot az OMSZ munkatársaival. Szeretnének közösen megoldást találni a helyzetre.

Műanyag pollerekkel védik a kerékpárosokat

Nemrég megírtuk, hogy elkészült a kerékpársáv a Váci úton a Gogol utca és a Nyugati tér között. A közlekedőket vadonatúj módszerrel, műanyag pollerekkel védik. A kereszteződésekben pedig piros burkolatfestés jelzi azt, hogy a kerékpározóknak van elsőbbsége.

Biztonságosabb lehet a biciklisek élete

A belváros irányából a Lehel piacot, a Váci úti irodákat és Újlipótváros külsőbb részeinek megközelítése is biztonságosabbá vált kerékpárral. Ezeken az új kerékpársávokon meg lehet közelíteni a Nyugati téren, a Westendnél és a Lehel térnél megtalálható Bubi gyűjtőállomásokat is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Országos Mentőszolgálat