A viharkárok felszámolását követően augusztus 8-án, kedden reggel 9 órától újra megnyitja kapuit a Csepeli strandfürdő. A termálmedence várhatóan 12 órától üzemel majd. Ahogy arról beszámoltunk, a szombat éjszakai vihar nagymértékben megrongálta a fürdő területén található fákat. Emiatt a strand az elmúlt napokban zárva tartott.

Újra kinyithatnak

A Csepeli strandfürdő tájékoztatása szerint a viharkárok felszámolását követően a strand augusztus 8-án, kedden reggel 9 órától újra megnyitja kapuit. A termálmedence várhatóan 12 órától üzemel majd. Ahogy arról beszámoltunk, a szombat éjszakai vihar nagymértékben megrongálta a Csepeli strandfürdő területén található fákat. Emiatt a strand az elmúlt napokban zárva tartott.  A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Épületeket veszélyeztetnek a fák

A csepeli strandon is súlyos károkat okozott a vihar – tájékoztatta a lakókat Borbély Lénárd polgármester Facebook-oldalán. Azt írta, hogy a szél fákat csavart ki, több ezek közül olyannyira megdőlt, hogy már épületeket veszélyeztet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ideiglenesen bezárnak

A polgármester szombaton, a vihar elvonultát követően egyeztetett a strand vezetőségével, és súlyos döntést hoztak: amíg tartanak a helyreállítási munkák, a fürdőzők biztonsága érdekében, zárva tartják a strandot. Az újranyitásról értesítik majd a lakókat.

Kármentés

Borbély Lénárd hozzátette, hogy nem csak a strand érintett a viharkárokban, máshol is okozott problémákat, ezért most a helyi tűzoltósággal és a Városgazdával karöltve kerületszerte zajlik a kármentés.

Fa dőlt autókra

A BudaPestkörnyéke.hu arról is tudósított, hogy Kispesten egy méretes fát csavart ki tövestül az orkán erejű szél szombat hajnalban. A fotókon látható, hogy a piros Mitsubishinek „csak” az orra tört össze, a mellett parkoló gyönyörű, kék BMW coupé azonban gyakorlatilag totálkáros.

Kegyetlen vihar

A pénteki vihart egy még erősebb követte szombat hajnalban, azóta már több mint kétezer bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez az okozott károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel.

Víz alá került pincék

Mukics Dániel alezredes tájékoztatása szerint a szombati vihar miatt Budapestről eddig 1700, Pest vármegyéből csaknem 400 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez. A legtöbb esetben víz alá került pincékhez, alagsorokhoz, mélygarázsokhoz hívják a tűzoltókat. Emellett az erős szél faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, házakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre dőltek.

Vízben elakadt autó

A 3. kerületben a Határ és a Vihar utcában autókra dőltek fák, a 9. kerületben az Ecseri úton több fa úttestre, járdára dőlt, amelyek akadályozták a gyalogos és autóforgalmat. A 9. kerületi Vaskapu utcában egy vízben elakadt autót mentettek ki a tűzoltók. A 14. kerületben az Uzsoki Utcai Kórház alagsorából kellett kiszivattyúzni a felgyülemlett vizet a tűzoltóknak.

Ne lépjünk a felgyülemlett vízbe!

Budapesten több útszakaszon is áll a víz, a közlekedési lámpák pedig sokfelé nem működnek. Mukics Dániel azt kérte, aki teheti, kerülje el ezeket a helyszíneket, illetve a felgyülemlett vízen se gyalog, se autóval ne haladjon át senki, mert nem lehet látni, mi van a víz alatt, a sok csapadék akár a csatornafedeleket is elmozdíthatta. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a csepeli strand